Slagerij de Beurs maakt de duurste stamppot ter wereld


De duurste stamppot ter wereld wordt eenmalig geserveerd bij Slagerij De Beurs / Foto bij: Rinze Vegelien

Actie - In restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam is voor één avond de duurste stamppot ter wereld te verkrijgen. Het Hollandse gerecht is door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie samengesteld en bestaat een stamppot met truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Voor het bedrag van €1200,- voor vier tot vijf personen staat de stamppot in pie-vorm op 30 november op de kaart.

De waarde van de boerenkoolstamp wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van de hoeveelheid truffel. Vanwege de warmte is de truffelprijs het afgelopen jaar sterk gestegen. “Het geheel zit als pie chique verpakt in een knapperig jasje van deeg,” zo laten De Beurs en Levie weten, die voor het gerecht een speciale samenwerking zijn aangegaan. Het restaurant bouwt voort op de traditie van een eeuwenoude Amsterdamse slagerij en dus kan een bijzondere worst niet ontbreken. De pie wordt geserveerd met een voor dit gerecht gecreëerde rookworst van Chaams hoen, kreeft en buikspek. Een kippenjus met truffel maakt het smakelijke geheel compleet.

Stamppotvariaties

Uit het Pieperonderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Aardappel Organisatie, blijkt dat Nederlanders een ongewone stamppot niet schuwen: 48% zegt te experimenteren met bijzondere soorten stamppot. 9% eet stamppot vegetarisch, 57% met vlees, 34% wisselt af. Ook bleek uit het onderzoek dat 17% wel eens luncht met stamppot. Levie: “Het mooie aan stamppot is dat er voor iedere smaak een variant te bedenken is. Juist het contrast van de doe-maar-normaal Hollandse pot en exclusieve ingrediënten vind ik interessant: met deze extravagante versie laten we zien dat deze klassieke Hollandse pot ook tot iets exclusiefs kan worden omgetoverd.”

Bron: Slagerij de Beurs/@FoodClicks

De duurste stamppot heeft de vorm van een pie
De duurste stamppot ter wereld is ontwikkeld door Samuel Levie (l) en chef Timo de Beurs

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Low Food Lab wil voedselsysteem ‘gastronomisch’ verbeteren

Platform – De Low Food beweging, een initiatief van de foodprofessionals Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman – wil de komende jaren met chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers onderzoeken welke gastronomische oplossingen er zijn voor ons voedselsysteem. De beweging heeft daarvoor het Low Food Lab opgezet. Het Low Food Lab is een zogenaamd open-source platform en gaat met verschillende partijen onderzoeken...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid