SPAR university wil ziekenhuizen gaan helpen


Retail – De tien locaties van SPAR university willen hun steentje bijdragen aan de coronacrisis. Daarom heeft het bedrijf besloten haar teamleden beschikbaar te stellen voor ziekenhuizen, maar ook andere organisaties

SPAR university wil een coördinerende rol vervullen tussen de ziekenhuizen, zorginstellingen en organisaties en de studentenwereld. Dat betekent dat SPAR university ook aan collega ondernemers vraagt haar teamleden aan te melden en beschikbaar te stellen. SPAR university wordt op dit moment als een van de eerste in de branche food retail geconfronteerd met sluiting. De horeca, inclusief cateraars is sinds gisteren ook definitief geconfronteerd met sluiting.

De locaties van SPAR university zitten naast veel (academische) ziekenhuizen, maar werden vrijdag de 13 maart geconfronteerd met (bijna) gehele sluiting doordat het kabinet de coronamaatregelen nam. Het onderwijs wordt nu digitaal aangeboden, waardoor de universiteiten leeg staan.

Aanmelden

SPAR university heeft tien winkels verdeeld over de campussen van Utrecht (UMC), Amsterdam (VUmc en AMC), Rotterdam (EMC), Delft, Eindhoven (JBZ of St. Anna) en Nijmegen (Radboud ziekenhuis). SPAR university vraagt aan alle “corona breakout management teams” van ziekenhuizen zich aan te melden via de website. Op deze website kunnen hulp-aanbieders en hulp-vragers zich als bedrijf of instelling gratis aanmelden. Het platform “vrienden tegen corona” is te vinden op Linkedin.

Simpele activiteiten

SPAR university heeft al contact over de plannen en wil graag contact met ziekenhuizen om het werk dat gedaan kan worden door studenten en andere teamleden in kaart te brengen. SPAR university denkt bij ziekenhuizen bijvoorbeeld dat simpele activiteiten als eten rondbrengen, voorraden bijvullen, desinfecteren, administratieve zaken etcetera prima door niet gekwalificeerd zorgpersoneel kan worden gedaan. Op deze wijze hebben verpleegkundigen de handen vrij om het vele en echte cruciale zorgwerk te verrichten.

Niet toekijken

SPAR university beseft dat het een “out of the box” gedachte is, alleen nood breekt nog steeds wetten. Bovendien wil de organisatie niet toekijken, maar actief bijdragen aan een oplossing voor de coronacrisis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Een gezonder frisaanbod in ziekenhuizen, start met juiste automatenaanbod’

Frisdranken - De frisdrankautomaat verwijderen is de oplossing voor een gezonder leefpatroon van patiënten en bezoekers in een ziekenhuis. Deze indruk werd gewekt naar aanleiding van berichtgeving over de belofte van elf ziekenhuizen die het aanbod eten en drinken op de locaties versneld gezonder willen maken. Een goed streven, alleen hoeft daarvoor de frisdrankautomaat niet weg.

Lees bericht


Elf ziekenhuizen gaan vaart maken met gezonde voeding

Zorg – Elf ziekenhuizen, verenigd met andere partijen in de Alliantie Voeding in de Zorg, gaan versneld inzetten op gezonde voeding. De partijen willen via het project Goede Zorg Proef Je samen een voorschot nemen op de doelstellingen over gezonde voeding in ziekenhuizen in het Nationaal Preventieakkoord.

Lees bericht

Ontbreken aan perspectief breekt Spar-ondernemer Binneveld op

Interview - Met de sluiting van de universiteiten, moest Erwin Binneveld ook zijn negen Spar University-locaties sluiten. Inmiddels zijn alle locaties weer een paar weken open. De afgelopen periode heeft hij zich met regelmaat kritisch uitgelaten over de coronamaatregelen van het kabinet. Niet de maatregelen op zich, maar het gebrek aan perspectief dat ondernemers wordt geboden raakt hem.

Lees bericht

‘Ziekenhuizen komen in de problemen zonder steun’

Zorg - De financiële ‘gezondheid’ waarmee het merendeel van de ziekenhuizen 2020 is gestart, is waarschijnlijk niet genoeg als financiële buffer voor de extra kosten door COVID-19 en het tijdelijk stopzetten van de reguliere zorg. Zonder de compensatieregeling zoals overeengekomen met de zorgverzekeraars begin juli, zullen de meeste ziekenhuizen over 2020 in de rode cijfers belanden.

Lees bericht


‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht

Health Food Wall als smartoplossing voor horeca en catering

Vending - Health Food Wall komt met een nieuwe range innovatieve locker automaten. De automaten werken met RFID-tags in combinatie met de Health Food Wall app of bankpas. Gebruikers kunnen niet alleen vegetarische en veganistische maaltijden vinden in de smart automaten, maar nu ook bijvoorbeeld maskers of handgel.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid