SPAR university wil ziekenhuizen gaan helpen


Retail – De tien locaties van SPAR university willen hun steentje bijdragen aan de coronacrisis. Daarom heeft het bedrijf besloten haar teamleden beschikbaar te stellen voor ziekenhuizen, maar ook andere organisaties

SPAR university wil een coördinerende rol vervullen tussen de ziekenhuizen, zorginstellingen en organisaties en de studentenwereld. Dat betekent dat SPAR university ook aan collega ondernemers vraagt haar teamleden aan te melden en beschikbaar te stellen. SPAR university wordt op dit moment als een van de eerste in de branche food retail geconfronteerd met sluiting. De horeca, inclusief cateraars is sinds gisteren ook definitief geconfronteerd met sluiting.

De locaties van SPAR university zitten naast veel (academische) ziekenhuizen, maar werden vrijdag de 13 maart geconfronteerd met (bijna) gehele sluiting doordat het kabinet de coronamaatregelen nam. Het onderwijs wordt nu digitaal aangeboden, waardoor de universiteiten leeg staan.

Aanmelden

SPAR university heeft tien winkels verdeeld over de campussen van Utrecht (UMC), Amsterdam (VUmc en AMC), Rotterdam (EMC), Delft, Eindhoven (JBZ of St. Anna) en Nijmegen (Radboud ziekenhuis). SPAR university vraagt aan alle “corona breakout management teams” van ziekenhuizen zich aan te melden via de website. Op deze website kunnen hulp-aanbieders en hulp-vragers zich als bedrijf of instelling gratis aanmelden. Het platform “vrienden tegen corona” is te vinden op Linkedin.

Simpele activiteiten

SPAR university heeft al contact over de plannen en wil graag contact met ziekenhuizen om het werk dat gedaan kan worden door studenten en andere teamleden in kaart te brengen. SPAR university denkt bij ziekenhuizen bijvoorbeeld dat simpele activiteiten als eten rondbrengen, voorraden bijvullen, desinfecteren, administratieve zaken etcetera prima door niet gekwalificeerd zorgpersoneel kan worden gedaan. Op deze wijze hebben verpleegkundigen de handen vrij om het vele en echte cruciale zorgwerk te verrichten.

Niet toekijken

SPAR university beseft dat het een “out of the box” gedachte is, alleen nood breekt nog steeds wetten. Bovendien wil de organisatie niet toekijken, maar actief bijdragen aan een oplossing voor de coronacrisis.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht

Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht



Inzet platform ToekomstProef is meer gezonde zorgmaaltijden

Zorgplatform - Zorginstellingen, leveranciers en patiëntenorganisaties kunnen vanaf donderdag terecht op het platform ToekomstProef. Op dit online platform is alle informatie te vinden over duurzamere en gezondere voeding binnen de zorg. Het platform biedt concrete handvatten om te verder te verduurzamen en stelt zorgpartijen ook in staat te meten hoe ze scoren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid