AH en Resto VanHarte nodigen gasten uit voor verbindende buurtdiners


Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren AH en Resto VanHarte ontmoetingsdiners voor de buurt

Initiatief - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen Albert Heijn en sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel.

Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren beide partijen ontmoetingsdiners voor de buurt. Albert Heijn verzorgt hierbij de boodschappen, helpt mee om mensen die een gevoel van eenzaamheid ervaren, uit te nodigen voor de diners en maakt het mogelijk hen gratis aan te laten schuiven.  

Eenzaamheid groeit

Ruim 47 procent van de volwassenen voelt zich eenzaam, blijkt uit de meest recente Gezondheidsmonitor Volwassenen van het RIVM, GGD en CBS1. In 2016 was dat nog 43 procent. In de samenleving die steeds individualistischer wordt, vormt eenzaamheid een grote bedreiging. Ook corona heeft een flinke impact gehad op het sociale leven. Onderzoek van Amsterdam UMC en GGZ Centraal toonde aan dat van de ruim 1,4 miljoen 75-plussers in ons land, ruim 400.000 mensen, zich eenzaam voelen - ook na de coronapandemie. Een sterk gevoel van eenzaamheid kan gezondheidsklachten tot gevolg hebben zoals depressie en angst, maar ook slaap- en geheugenproblemen en zelfs hart- en vaatziekten. Polle Janssens, directeur Resto VanHarte, zegt: "Iedereen kan zich op een bepaald moment in het leven eenzaam voelen. En we weten dat het kwetsbaar voelt om daar voor uit te komen. Bij Resto VanHarte brengen we op een laagdrempelige manier mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel."

Aanschuiftafels

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid plaatst Albert Heijn in vijf winkels in Amsterdam, Alkmaar, Ede, Venlo en Enschede aanschuiftafels. In deze pop-up restaurantjes laten medewerkers van Resto VanHarte en Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met de formule van Resto VanHarte. Elke winkel deelt daarnaast een aantal dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer kosteloos mee te eten bij Resto VanHarte.

Bron: Albert Heijn/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht




AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

BP Vlamings Dinteloord opent aparte TabakSpeciaalZaak

Tankstation – BP Dinteloord is naar alle waarschijnlijkheid het eerste Nederlandse tankstation dat een eigen TabakSpeciaalZaak heeft geopend. De vestiging ging deze week open en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving van dit moment. De TabakSpeciaalZaak is in een aparte, afgescheiden ruimte van de tankshop ingericht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid