Albert Heijn breidt vegan-assortiment uit met 50 producten


Formulenieuws - Albert Heijn heeft het vegetarische assortiment met 50 producten uitgebreid en claimt met 160 vega(n) producten nu het grootste vega(n) assortiment van alle supermarkten te hebben.

De Zaanse supermarkt ziet ook de verkoop van vegetarische en veganistische producten fors stijgen. Bij Albert Heijn nam de verkoop van vleesvervangers de afgelopen vier jaar met 50 procent toe. De uitbreiding met 50 producten is volgens AH dan ook een logische stap. Nieuw in het assortiment zijn onder andere de vegan kibbeling, vegan spareribs en een zeewierburger.

Een dagje vega(n) is, volgens AH, steeds populairder geworden voor zowel ontbijt en lunch als de avondmaaltijd. Meer dan de helft (55%) van alle Nederlanders, en niet alleen meer in de Randstad maar door heel Nederland, is flexitariër en eet steeds vaker vegetarische producten, aldus de supermarktketen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht



Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht



Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid