Alles in één keer afrekenen? Circle K doet het


In Scandinavië is Circle K gestart met het afrekenen van meerdere artikelen in één keer in een tankstation

Buitenland – Circle K, het shopformat voor tankstations van het Canadese retailbedrijf Alimentation Couche-Tard Inc., is in Scandinavië gestart met het afrekenen van meerdere artikelen in één keer. De betaalwijze past in de strategie van het retailbedrijf om het voor de reiziger steeds gemakkelijker te maken.

De slimme betaalplaat, zoals die in Scandinavië is te zien, herkent en registreert de producten door de inzet van meerdere camera’s. Hierdoor kunnen er verschillende artikelen worden neergelegd die in één keer kunnen worden afgerekend. Het is voor het eerst dat een dergelijke betaalwijze wordt ingezet in een tankstation. De snelle en efficiënte  wijze van betalen past bij een retailbedrijf als Alimentation Couche-Tard Inc., dat het shoppen van de reiziger steeds eenvoudiger wil maken.

Efficiënt

Wanneer deze wijze van betalen voor het eerst te zien is in Nederland is niet bekend. Dat de betaalwijze een oplossing biedt voor een snelle en efficiënte afhandeling in de shop is duidelijk. Maar om het systeem technisch in Nederland te kunnen laten functioneren, is meer nodig dan alleen het installeren van een apparaat. Maar gezien het tempo waarin Alimentation Couche-Tard Inc. winkels ombouwt en wijzigingen doorvoert, zal het bedrijf ook dit met voortvarendheid oppakken. Het betaalsysteem levert sowieso een belangrijke bijdrage aan het snel en efficiënt afrekenen en is een uitkomst wanneer sprake is van een tekort aan personeel.

Circle K

Nederland telt nu drie locaties volgens de shopformule van Circle K, maar de ombouw van alle TotalEnergies-locaties gaat op korte termijn in hoog tempo door. Alimentation Couche-Tard Inc. heeft na de overname van de shops van TotalEnergies er voor gekozen om de eerste TotalEnergies-locatie om te bouwen in Berlijn, Duitsland. Daarna werden er kort achter elkaar een drietal locaties omgebouwd in Nederland. Inmiddels is de ombouw ook gestart in België en heeft Luxemburg de eerste Circle K. In totaal zijn er nu circa tien omgebouwde Circle K-locaties in die landen.

Bron: Circle K/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AVIA Weghorst langs de A1 kleurt oranje

Tankstation – AVIA Weghorst langs de A1 heeft de tankstation-locatie ‘Lonnekermeer’ tussen Hengelo en Oldenzaal helemaal in de EK-kleuren geschilderd. Naast de kleuren rood, wit en blauw is er ook een levensgrote foto van Wout Weghorst tegen de gevel geplaatst.

Lees bericht


Family en Coffee Fellows als duo onder één dak bij AVIA Rilland

Formulenieuws – Een revolutionair dubbelconcept  noemen ze het bij AVIA Vollenhoven en dat is de invulling van het tankstation in Rilland ook.  Na een voorbereiding van anderhalf jaar én zes weken verbouwen heropent binnenkort de volledig vernieuwde locatie officieel met de cafetariaformule Family, gecombineerd met een counter voor de koffiespecialiteiten van Coffee Fellows.

Lees bericht

Reiziger oprecht centraal in eerste Nederlandse Circle K shop

Interview - De eerste Circle K in Nederland is geopend. Tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen kreeg de primeur. De TotalEnergies-locatie Schiphol is inmiddels omgebouwd en  Reeuwijk volgt. In de aankondigingen van de ombouw van de voormalige TotalEnergies-stations werd steeds aangegeven dat de Circle K de reiziger centraal zet. Een claim die Alimentation Couche-Tard Inc. op zich niet uniek...

Lees berichtTotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht

Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid