Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik


Gorillas is de meest bekende flitsbezorger, maar Flink wordt vaker ingeschakeld

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

In mei 2022 is de tweede meting van de Markteffect Flitsbezorgers Monitor uitgevoerd, een onderzoek dat inzicht geeft in de ontwikkelingen en populariteit van flitsbezorging. Het aanbod van flitsbezorgers blijft razendsnel stijgen en gezien de populariteit van de bezorgservice is dat goed te verklaren. De eerste meting is in december 2021 uitgevoerd.

Inmiddels is 82% van de Nederlanders bekend met flitsbezorging. Onder jongeren van 18 tot en met 34 jaar is flitsbezorging het meest bekend (90%). De grootste stijging in bekendheid is onder de 55-plussers: van 40% naar 77%. Meer dan de helft van de Nederlanders is bekend met de bezorgdiensten Gorillas (61%) en Flink (53%). De bekendheid van overige bezorgdiensten blijft achter, zo is Getir als nummer 3 bekend bij 26% van de Nederlanders. De bekendheid van Flink is een stuk harder gestegen (+33%) dan die van Gorillas (+19%) en Getir (+15%).

Gebruik groeit

Het gebruik van de bezorgdienst is ook toegenomen in het afgelopen halfjaar, zo heeft in mei 2022 15% van de Nederlanders wel eens gebruik gemaakt van flitsbezorging terwijl dit in december 2021 nog 11% was. Het blijkt dat voornamelijk mannen en jongeren van 18 tot en met 34 jaar gebruik maken van de service.

Ondanks dat Gorillas het meest bekend is, blijkt Flink het meest gebruikt te worden. Zo geeft 52% aan Flink te gebruiken, 50% Gorillas en 24% Getir. Voornaamste redenen om gebruik te maken van flitsbezorgers zijn het niet de deur uit hoeven (44%), de snelheid (44%) en gemak (41%).

Toekomst

Wanneer er vooruit gekeken wordt, is de verwachting dat de bekendheid en het gebruik van flitsbezorgdiensten toe zal blijven nemen. Het aantal mensen dat waarschijnlijk dan wel zeker gaat bestellen via een flitsbezorgservice is ten opzichte van december 2021 met 8% gestegen naar 27%. Van de Nederlanders die wel eens gebruik maken van flitsbezorging, verwacht zo’n 35% dat in de toekomst vaker te gaan doen.

Bron: Markteffect/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMassaontslag bij flitsbezorger Getir

Bezorging – Flitsbezorger Getir gaat fors het mes zetten in het personeelsbestand. Dat is bij diverse media te lezen, naar aanleiding van een publicatie op TechCrunche. In het bericht van de Amerikaanse online krant wordt gesteld dat de flitsbezorger wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers gaat ontslaan, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Lees bericht

Designwedstrijd voor de voorgevel van een Flink-hub

Bezorgdienst – Flitsbezorger Flink opent ontwerpwedstrijd en roept buurtbewoners en lokale artiesten op om het uiterlijk van een hub te designen. Creatieven, lokale artiesten en buurtbewoners worden opgeroepen om hun creativiteit te tonen en het nieuwe uiterlijk te bepalen van de Flink-hub aan het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam.

Lees bericht

Flitsbezorger Getir opent eerste ‘art store’ in Nederland

Bezorgdienst - Flitsbezorger Getir heeft de allereerste art store in Rotterdam geopend. Hiermee is Getir de eerste flitsbezorger die de uitstraling van zijn vestiging aanpast door kunst in de etalage te hangen. De art store is een pilot waarmee het bedrijf het straatbeeld van de buurt verbetert als alternatief voor de zogeheten dark stores.

Lees bericht


Mazdak Soltani hoofd Public Affairs team Gorillas

Benoeming - Mazdak Soltani, voormalig Senior Policy Advisor bij het Ministerie van Financiën, is benoemd tot Hoofd Publieke en Overheidszaken Benelux van flitsbezorger Gorillas. Vanaf 19 april is hij in die functie verantwoordelijk voor alle externe public affairs en de relatie met de gemeenschap en centrale en decentrale overheden.

Lees bericht

Gorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid