BP Vlamings Dinteloord opent aparte TabakSpeciaalZaak


Eigenaar Pieter Vlamings van BP Dinteloord wilde niet afwachten wat de toekomst zou brengen met de verkoop van rookwaren op zijn tankstation, maar koos voor een eigen TabakSpeciaalZaak

Tankstation – BP Dinteloord is naar alle waarschijnlijkheid het eerste Nederlandse tankstation dat een eigen TabakSpeciaalZaak heeft geopend. De vestiging ging deze week open en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving van dit moment. De TabakSpeciaalZaak is in een aparte, afgescheiden ruimte van de tankshop ingericht.

Eigenaar Pieter Vlamings van BP Dinteloord wilde niet afwachten wat de toekomst zou gaan brengen met de verkoop van rookwaren op zijn tankstation, maar koos voor de weg van een eigen TabakSpeciaalZaak. Het idee daarvoor ontstond ruim een jaar geleden en die tijd heeft hij ook wel nodig gehad om alle vergunningen en andere zaken rond te krijgen.

Breed assortiment

Nu de lokale Albert Heijn als filiaalbedrijf in Dinteloord is gestopt met de verkoop van rookwaren, is er in de directe omgeving geen tabaksverkooppunt meer te vinden. Vlamings is van mening dat je de mensen wel moet kunnen voorzien van de artikelen die ze wensen. Vandaar dat er in de speciaalzaak niet alleen een assortiment sigaretten ,shag en pijptabak is terug te vinden, maar ook sigaren en andere rookwaren benodigdheden, zoals de IQOS-producten, asbakken en Zippo-aanstekers en pijpen en dergelijken.

Balie rookwaren vrij

Als gevolg van de tabakszaak heeft hij de verkoop van tabak en shag bij de balie gelijk gestaakt. Vlamings: “Alle rookwarenartikelen liggen nu in de speciaalzaak, dus daar verwijzen wij de mensen ook naar toe. Mijn klanten moeten immers weten dat ze daar voortaan terecht kunnen voor alle rookwaren.”

(Binnenkort in de printeditie van @FoodClicks meer over de tabaksspeciaalzaak bij BP Dinteloord. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht

Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht

Shell Café introduceert ijskoffies met Lattiz

Introductie – Shell en FrieslandCampina werken met het merk Lattiz al lange tijd samen. Samen zorgen zij voor miljoenen kopjes koffie langs de weg. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de introductie van ijskoffie met de Lattiz, het systeem dat zorgt opschuimmelk.

Lees bericht



Tabaksspeciaalzaak Van Vuure test automaat met tabaksuitgifte

Vending – Bij een tabaksspeciaalzaak  van de Amsterdamse ondernemer Jeffrey van Vuure in winkelcentrum De Kameleon in Amsterdam Zuid-Oost staat de eerste kiosk met een volledig geautomatiseerde tabaksautomaat. Bij de vendingautomaat kan de klant na een leeftijdscheck zelf de tabakswaren kiezen, afrekenen en meenemen, zonder tussenkomst van een winkelmedewerker.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid