Brouwerij vandeStreek opent pop-up bar in Domtoren


De Utrechtse brouwerij vandeStreek opent van 29 februari tot en met 3 maart een tijdelijk biercafé in de Domtoren

Pop-up - De Utrechtse brouwerij vandeStreek opent van 29 februari tot en met 3 maart een tijdelijk biercafé in de Domtoren. In dit pop-up café wordt een bier gepresenteerd dat gerijpt is in de Domtoren zelf. Het pop-up café is ook de locatie van het jubilerende Café Theater Festival.

Van donderdagavond tot en met zondagavond zullen de taps opengaan op 12 meter hoogte in de Michaëlskapel, recht boven de onderdoorgang van de Domtoren. Dat de Utrechtse brouwerij deze pop-up mag verzorgen is niet zomaar, de samenwerking is gestart met het rijpen van een bier op houten vaten in de kelder van de Domtoren, een jaar geleden. Het bier, een quadrupel die op whiskyvaten gerijpt is, wordt tijdens het pop-up evenement voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Sander van de Streek, één van de oprichters van de Utrechtse brouwerij: “Dit bier moest natuurlijk iconisch worden. Daarom hebben we gekozen voor een zware Belgische bierstijl die goed matcht met de zachte whiskyvaten die we hebben geselecteerd.”

Torenwachter

Het bier draagt de naam Torenwachter, vernoemd naar de torenwachter die er van beticht werd in de toren een illegaal café te runnen. “Dat dit weekend de Domtoren wordt omgetoverd tot legaal drinklokaal is daarom extra gepast”, aldus de initiatiefnemers. Medeoprichter van de brouwerij Ronald van de Streek: “Telkens als ik de Domtoren zag dacht ik er aan hoe mooi het zou zijn om bier te rijpen in dit icoon van Utrecht. Helaas lukte het niet om bier bovenop de dom te rijpen – maar in de kelder vonden we een geschikte plek. De Torenwachter is daarom gerijpt in de eeuwenoude kelders die niet regulier toegankelijk zijn voor publiek.”

Bron: vandeStreek/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid