Château St. Gerlach presenteert nieuw restaurant Les Salons


Château St. Gerlach, onderdeel van Oostwegel Collection, presenteert in november 2022 officieel haar nieuwe restaurant Les Salons / Foto bij: Guy Houben

Horeca – Château St. Gerlach, onderdeel van Oostwegel Collection, presenteert in november 2022 haar nieuwe restaurant Les Salons. In het restaurant wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit eigen groentetuin en wijngaard.

Het château in Valkenburg beschikte voorheen over twee eetgelegenheden, een bistro en een fine dining restaurant. Nu is het één restaurant geworden met meerdere salons en is het eten meer in lijn met Casual Fine Dining. Gasten kunnen terecht voor seizoensgebonden moderne gerechten, zo veel mogelijk bereid met lokale producten uit de regio of van het eigen landgoed.

De presentatie van Les Salons valt samen met het 25-jarige bestaan van Château St. Gerlach als hotel. Het kasteel met bijbehorend landgoed werd in september 1997 officieel geopend. De benedenverdieping van het château bestaat uit meerdere salons die in het nieuwe concept weer gebruikt worden zoals de families dat vroeger ook deden. In de ene salon drinken gasten een kop koffie, en in de andere bijvoorbeeld een aperitief aan de champagnebar.

Gastronomische tempel

Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur Oostwegel Collection: “Ons voormalige fine dining restaurant was vijf dagen per week open en alleen voor diner, maar onze gasten hadden juist behoefte om op elk moment van de dag gebruik te kunnen maken van het hele château. Nu is de hele benedenverdieping met zijn verschillende salons één restaurant, de gastronomische tempel van dit landgoed.” Chef-kok Guido Le Bron De Vexela veranderde het klassieke, à la carte menu naar één kaart waarop gasten kunnen kiezen uit tien verschillende gerechten. “Les Salons staat voor lokaal en verantwoord dineren. Voor de gerechten maken we nóg meer gebruik van het WIJland, onze moestuin. En onze wijnen passen helemaal bij de lokale producten.” De moestuin WIJland van Château St. Gerlach is te vinden in Houthem.

Bron: Château St. Gerlach/@FoodClicksWIJland

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht



Ineke van de Laak nieuwe directeur Kruisherenhotel Maastricht

Benoeming - Ineke van de Laak (55) is eind 2023 gestart als nieuwe directeur/gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht. Van de Laak was hiervoor werkzaam bij het Amstel Hotel in Amsterdam. In haar nieuwe functie richt ze zich op het verder perfectioneren van de gastbeleving van het 5-sterren designhotel in de binnenstad van Maastricht.

Lees bericht

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht



RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid