Cheeseburger het meest besteld bij Uber Eats


Analyse – De Cheeseburger en het Big Mac Menu zijn de meest populaire bestellingen bij bezorgdienst Uber Eats. Dat blijkt uit een analyse die de bezorgdienst heeft gemaakt voor International Burger Day.

Niet vreemd dat vandaag op 28 mei wanneer International Burger Day wordt gevierd veel bedrijven en organisaties met lijstjes en nieuws komen over de (ham)burger. De burger is ook op vrijwel elke menukaart terug te vinden van eenvoudig tot culinair. Om de International Burger Day te vieren heeft ook Uber Eats een analyse gemaakt vanuit hun data over dit gerecht.

De hamburger wordt wereldwijd gegeten en gewaardeerd, maar met zijn aardappels (frietjes), vlees(vervanger) en groente is het eigenlijk een echt Hollandse maaltijd, geeft bezorgservice Uber Eats aan. In Nederland is de klassieke cheeseburger het populairst bij bestellingen volgens de verzamelde bezorgdata. Deze werd het meest besteld bij alle verschillende aangesloten restaurants. Tegelijkertijd ziet de bezorgdienst een sterke trend richting vegetarisch en komt de veggieburger vaker voor op het menu. De Veggie Delight van de McDonald’s is de meest bestelde burger in deze categorie. Uber Eats doet samen met Thuisbezorgd alle bestellingen voor de McDonald’s-vestigingen.

Populair

Dat de burgers van McDonald's populair zijn, blijkt ook uit de meest bestelde gerechten via de Uber Eats app. Na de cheeseburger als nummer 1 hamburger in Nederland staat het Big Mac Menu op de tweede plaats als meeste bestelde gerecht. In België neemt het Big Mac Menu zelfs de eerste plaats in.

Voor wie eens een keer iets anders wil proberen heeft Uber Eats op International Burger Day een aantal populaire suggesties:

The Butcher: The Daddy

Cannibale Royale: Le Cannibale Royale

Thrill Grill: OMG Truffle Thriller

TGI Fridays: Monster Burger

Geflipt Burgers: Blauw

Bron: Uber Eats/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame Happy Meal speeltjes bij McDonald’s

Formulenieuws - Gasten van McDonald’s kunnen bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. De speeltjes vormen  onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en zijn gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. De speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet.

Lees bericht


McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht




McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid