Chef-kok komt met snacklijn GANZ


Introductie- Raaskal Foodcreators heeft een snacklijn ontwikkeld op basis van 100% Hollands ganzenvlees. Initiatiefnemer en chef-kok Sjoerd Henstra kwam op het idee voor deze GANZ- snacklijn uit voorliefde voor ganzenvlees en het feit dat er ‘weinig afzet is voor dit smakelijke stukje vlees’. De gans is ruim voorradig in ons waterrijke land en veroorzaakt veel overlast en miljoenen schade aan de landbouw en inheemse flora en fauna. Niet iedereen is dus even blij met deze watervogel. Henstra wel, hij is al jaren groot fan van de toepasbaarheid van dit stukje Hollands wild. Al tijden gebruikt hij het vlees van de watervogel in zijn gerechten en recepturen. Niet vreemd dus, dat hij samen met Raaskal Foodcreators heeft gewerkt aan het ontwikkelen van een productlijn onder de naam GANZ. Jagers De ganzen worden verkregen in verschillende delen van het land en met speciaal koeltransport naar de productiekeuken vervoerd. “Alle ganzen die wij gebruiken worden uit het wild geoogst door jagers. Zij zijn in het bezit van een jachtakte en beschikken over de kennis en kunde die nodig is om een diersoort verantwoord en humaan te bestrijden.” Het vlees wordt na aankomst verwerkt in GANZ-kroketten en bitterballen. Horecagroothandel ZEGRO heeft de lijn al opgenomen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid