Chefs Culinar breidt uit en wil nog twee grote locaties bouwen


Groothandel – Dat de Duitse groothandel Chefs Culinar grootse plannen heeft in Nederland is bekend. Maar in welk tempo exact niet. Sinds de komst in 2014 neemt het levensmiddelenbedrijf de tijd voor expansie. Nu de uitbreiding van de locatie in Nijmegen in volle gang is, wil directeur Eric Boeijen wel kwijt dat hij in Nederland op termijn nog een tweetal grote locaties wil met een aantal kleinere steunpunten. Tot nog toe was bekend dat Boeijen zocht naar een geschikte locatie in het westen van het land om de nu 400 afnemers beter te kunnen bedienen en het aantal verder uit te breiden. Maar in een gesprek met De Gelderland geeft hij nu duidelijk aan dat Chefs Culinar over een paar jaar nóg een of twee grote vestigingen wil gaan bouwen met wat kleine steunpunten. Volgens Boeijen is dat voldoende om de Nederlandse markt goed te kunnen bedienen. Veel meer hoeft volgens hem niet om een echt grote speler te zijn. 3 miljard Momenteel wordt er op het industriegebied Bijsterhuizen, net buiten Nijmegen, gewerkt aan een groothandel met een oppervlakte van 17.500 vierkanter meter. Het is dan vijf keer zo groot als de oude locatie. Bij de opening zal het gebouw ruimte bieden aan een visafdeling van 1000 vierkante meter en een slagerij van 2500 vierkante meter. Chefs Culinar dat in Duitsland met een omzet van 3 miljard marktleider is, wil graag eigen versafdelingen, ook in Nederland. Versafdelingen Vleesproducten voor de Nederlandse markt worden nu nog vanuit Duitsland, net over de grens bij Weeze,  aangeleverd. De vleesproducten voor Nederland worden daar speciaal gesneden en verwerkt, omdat de vraag hier een andere is dan bij onze oosterburen. Eerder kocht Chefs Culinar al een bedrijf in Nistelrode voor de verwerking van alle producten met verse aardappelen, groenten en fruit. Het bedrijf voor de visverweking is al gevestigd op het terrein van Bijsterhuizen en zal straks geïntegreerd worden. Bron: Gelderlander/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Zb-locaties van Sligro blijven open

Groothandel – Hoewel het uitzonderlijke tijden zijn, blijven de zb-locaties van Sligro open. Ook hanteert de groothandel dezelfde reguliere openingstijden.Dat maakte Kees Kiestra, directeur zelfbedieningsvestigingen en Dries Bögels, directeur Sligro Nederland vandaag bekend.

Lees bericht

Verbruggen Food Group verhuist naar nieuw DC in Cuijk

Groothandel - Verbruggen Food Group betrekt medio april 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 op Businesspark Laarakker langs de A73 bij Cuijk. Voor Verbruggen Food Group is de verhuizing noodzakelijk wegens de groei die de groothandel momenteel ondergaat.

Lees bericht

Sligro ondervindt hinder van markt en Heineken-groothandel integratie

Groothandel - Groothandelsbedrijf Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar weliswaar afgesloten met een klein plus, maar de vergelijkbare omzet met een jaar eerder lag lager. De huidige marktomstandigheden en problemen bij het nakomen van de beloftes aan de Heineken-klanten zijn hier de belangrijkste redenen voor het resultaat. De omzet van Sligro over de eerste drie kwartalen kwam uit...

Lees bericht

Makro introduceert horecaplatform DISH

Groothandel – Markro Nederland heeft tijden de beurs Gastvrij Rotterdam de lancering gedaan van het digitale platform DISH voor horecaondernemers. DISH moet ondernemers helpen om eenvoudig een website te onderhouden, reserveringen te kunnen maken en het teammanagement te organiseren. DISH staat voor Digital Innovations and Solutions for Hospitality. Met DISH krijgen ondernemers toegang tot verschillende online diensten: van website tot reserveringstool...

Lees bericht


Emotionele opening Hanos Hengelo’

Groothandels - Hanos heeft maandag aan de John Maynard Keynesstraat in Hengelo een spiksplinternieuwe vestiging geopend. Het is de 27e locatie van de horecagroothandel in Nederland. Hanos vestigt zich hiermee volgens sommige horecaondernemers ‘eindelijk’ in Twente. Voorheen leverde Hanos alle producten vanuit de locatie in Apeldoorn. Bekend Twente was daarom uitgelopen om de openingshandeling door Ria van der Horst, echtgenoot...

Lees bericht

‘Oplossingsgericht werken’ levert Lekkerland omzetgroei op

Jaarcijfers – ‘Door de consumententrends op het gebied van on-the-go-consumptie nauwlettend te volgen en deze te vertalen naar oplossingen voor zijn klanten, slaagde Lekkerland Nederland er in 2018 – in een zeer concurrerende omgeving – opnieuw in zijn omzet te vergroten en nieuwe klanten binnen te halen.’ Dat schrijft de Duitse groothandel, waarvan Lekkerland Nederland uit Son onderdeel van uitmaakt, in haar jaarrapport. Nederland...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid