Coca-Cola stapt over op biobrandstof in Nederland


Het gaat bij Coca-Cola om 50.000 ritten die jaarlijks worden gereden voor het vervoer van onder andere Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Chaudfontaine

Duurzaamheid - Als eerste frisdrankbedrijf in Nederland laat Coca-Cola alle vrachtwagens op biobrandstof rijden. Dat bespaart netto tot 90% CO2-uitstoot versus het gebruik van fossiele brandstof, zo meldt het frisdrankbedrijf.

Het gaat bij Coca-Cola om 50.000 ritten die jaarlijks worden gereden voor het vervoer van onder andere Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Chaudfontaine. Fossielvrij vervoer van de producten is een belangrijke stap op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2040.

Deze biobrandstof, HVO100 (hydrotreated vegetable oil), wordt tot 92% gemaakt uit reststromen die geen andere functie meer hebben, zoals gebruikt frituurvet. Behalve de reductie van CO2, leidt dit ook tot een schonere verbranding dan bij gewone diesel: er komt onder andere tot 30% minder fijnstof en 9% minder stikstof vrij.

EcoCombi Trucks

Op het gebied van duurzamer en efficiënter transport zijn eerder al stappen gezet. Marijke Jacobs-Heefer, Associate Director Country Logistics bij CocaCola Europacific Partners Nederland: "Op veel trajecten rijden wij bijvoorbeeld met EcoCombi trucks. Dat zijn extra lange vrachtwagens die meer producten in één keer mee kunnen nemen en dat scheelt heel wat ritten per jaar. Ook stapten we met enkele vrachtwagens al over op 30% biobrandstof."

Geen eindstation

Coca-Cola in Nederland beschouwt de overstap naar biodiesel niet als een eindstation. “Op dit moment is HVO100 de meest duurzame optie die beschikbaar is voor ons type transport en waarmee we nu CO2-reducties kunnen realiseren. Maar hier stopt het niet natuurlijk. We blijven kijken welke duurzame mogelijkheden nog meer beschikbaar zullen komen”, aldus Jacobs-Heefer.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Nieuwe Coca-Cola Creations in het teken van K-pop

Introductie – Coca-Cola introduceert de eerste Coca-Cola Creations van 2024: Coca-Cola K-Wave Zero Sugar. De limited edition variant is geïnspireerd op K-pop, een subcultuur uit Zuid-Korea dat inmiddels wereldwijd ongekend populair is door de Koreaanse popmuziek, films, beauty- en fashiontrends. 

Lees bericht


Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos over

Groothandel - Sligro Food Group gaat verder uitbreiden in het eigen transportbedrijf Sligro Food Group Transport. De groothandel laat weten samen met Simon Loos Transport en Koninklijke Euser te verwachten dat er overeenstemming komt over de overname van een deel van de transportactiviteiten van Simon Loos Transport voor Sligro. Daarnaast zal een deel overgaan naar Koninklijke Euser.

Lees bericht


Coca-Cola fabriek in Nederland CO₂-neutraal gecertificeerd  

Industrie – De fabriek in Dongen van Coca-Cola Europacific Partners is CO₂-neutraal gecertificeerd volgens de internationale PAS2060 norm. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eén van de onderdelen voor het behalen van het certificaat is het reductieplan, met als grootste impact de overgang van gas naar volledige elektrificatie.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid