De Haan zet Tony’s voorlopig in de ijskast
Petrol – Tony’s, het shopconcept voor onbemande stations, wordt voorlopig in de ijskast gezet door De Haan Oliën. De twee bestaande locaties zijn als gevolg van deze beslissing gesloten. Dit laat Patrick Vanwersch van De Haan weten in een reactie tegenover @FoodClicks. Tony’s had twee locaties. De eerste vestiging opende in februari dit jaar in Dordrecht en kort daarna opende de tweede vestiging in Eindhoven. In de shop werd koffie bereid door een heuse barista, getraind en begeleid door Jeroen Veldkamp van CoffeeLab en konden gasten terecht voor kwaliteitsbrood van de Rotterdamse bakker Bussing. Verder was er kwaliteitsthee verkrijgbaar van Dammann en werden er bonbons in een shop-in-shopconcept van Leonidas aangeboden en taarten van de Amsterdamse Firma Taart. De tankshop deed in niets denken aan een traditioneel tankstation, niet langs de snelweg in niet in de binnensteden. Om die reden werd het door De Haan bij de start bestempeld als het tankstation 4.0, omdat het op veel terreinen de tijd vooruit was. Na bijna een half jaar is duidelijk dat het concept nog een stap te ver is voor locaties waar onbemand getankt kan worden. Daarnaast speelt volgens Patrick Vanwersch ook een rol dat het gebouw bij het onbemande station al geruime tijd dicht was. “In de praktijk blijkt het dan toch moeilijk te zijn om zo’n voorziening van stretch af aan weer op te bouwen.” Het concept is niet mislukt laat Vanwersch met klem weten. “We hebben het concept in de ijskast gezet voor later en dan op locaties, die al een actieve shop hebben. We gaan er zeker mee door, want de ervaringen hebben geleerd dat het concept wel degelijk succesvol kan zijn en dat de verkopen van kwaliteitskoffie en -brood aanzienlijk zijn te bevorderen, ook op petrollocaties.” Bron: @FoodClicks
Petrol – Tony’s, het shopconcept voor onbemande stations, wordt voorlopig in de ijskast gezet door De Haan Oliën. De twee bestaande locaties zijn als gevolg van deze beslissing gesloten. Dit laat Patrick Vanwersch van De Haan weten in een reactie tegenover @FoodClicks. Tony’s had twee locaties. De eerste vestiging opende in februari dit jaar in Dordrecht en kort daarna opende de tweede vestiging in Eindhoven. In de shop werd koffie bereid door een heuse barista, getraind en begeleid door Jeroen Veldkamp van CoffeeLab en konden gasten terecht voor kwaliteitsbrood van de Rotterdamse bakker Bussing. Verder was er kwaliteitsthee verkrijgbaar van Dammann en werden er bonbons in een shop-in-shopconcept van Leonidas aangeboden en taarten van de Amsterdamse Firma Taart. De tankshop deed in niets denken aan een traditioneel tankstation, niet langs de snelweg in niet in de binnensteden. Om die reden werd het door De Haan bij de start bestempeld als het tankstation 4.0, omdat het op veel terreinen de tijd vooruit was. Na bijna een half jaar is duidelijk dat het concept nog een stap te ver is voor locaties waar onbemand getankt kan worden. Daarnaast speelt volgens Patrick Vanwersch ook een rol dat het gebouw bij het onbemande station al geruime tijd dicht was. “In de praktijk blijkt het dan toch moeilijk te zijn om zo’n voorziening van stretch af aan weer op te bouwen.” Het concept is niet mislukt laat Vanwersch met klem weten. “We hebben het concept in de ijskast gezet voor later en dan op locaties, die al een actieve shop hebben. We gaan er zeker mee door, want de ervaringen hebben geleerd dat het concept wel degelijk succesvol kan zijn en dat de verkopen van kwaliteitskoffie en -brood aanzienlijk zijn te bevorderen, ook op petrollocaties.” Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Inkooporganisatie GemaQ verlengt samenwerking met Sligro
Tankstations - Coöperatieve inkooporganisatie GemaQ en Sligro Food Group verlengen de samenwerking met 3 jaar. Door de overeenkomst zijn ruim 70 leden en 240 locaties in de tankstationsector opnieuw verzekerd van inkoopvoordeel voor het food- en foodgerelateerde assortiment.
Lees berichtLunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca
Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...
Lees berichtShell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup
Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.
Lees berichtNetwerk De Haan breidt uit met twee tankstations
Petrol - De Haan heeft haar netwerk aan tankstations wederom verder uitgebreid. Zowel Shell Goes als haan Hazerswoude zijn onderdeel geworden van dit groeiende familiebedrijf.
Lees berichtSportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties
Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.
Lees berichtWelkombijKlok over naar De Haan Minerale Oliën
Servicestation – Het bekende Shell-station WelkombijKlok in Hoogeveen wordt verhuurd aan De Haan Minerale Oliën. Volgens eigenaar en BETA-voorzitter Ewout Klok past zijn tankstation qua filosofie het best bij de formule van De Haan. Het tankstation van Klok bestaat dit jaar zestig jaar.
Lees bericht