Domino’s breidt menu uit met kipbuckets voor meer variatie


Chief Commercial Officer Europa Nicky Claeys

Formulenieuws -  Domino’s heeft met ingang van vandaag het hoofdmenu uitgebreid met kipbuckets. De introductie geldt als een wereldwijde primeur voor Nederland en België.

De uitbreiding van het menu met de kipbuckets genaamd ‘Crunchy Chicken’ komt niet onverwachts, kipgerechten stonden al als bijgerecht op het menu. Door de door de groeiende vraag zet de keten de kipbuckets nu naast pizza op het hoofdmenu. Met ingang van nu krijgen de kipbuckets ook een landelijke dekking. De drie verschillende buckets zijn voortaan verkrijgbaar in alle Domino’s vestigingen in Nederland en België.

Meer keuze voor de consument

Domino’s wordt de eerste fastserviceketen die kip in buckets landelijk bezorgt. Chief Commercial Officer Europa Nicky Claeys: “Sinds de jaren ’60 is pizza’s bezorgen onze core business. Meer dan 1 op de 3 pizzabestellingen wordt bij Domino’s geplaatst. En deze markt groeit nog steeds. Daarnaast vragen consumenten om steeds meer variatie en bestelgemak. Met Crunchy Chicken zetten we een ambitieuze stap in een gevarieerder menu. Daarnaast verwachten we een verdere groei in ons totaal aandeel in food delivery.” In de afgelopen jaren heeft Domino’s haar menu al verder uitgebreid. Naast pizza’s staan er ook lunchgerechten op de kaart zoals Hot Sandwiches en desserts. De komende jaren is de keten voornemens om haar menu verder uit te breiden met meer variatie en keuze.

Better Chicken Commitment

Domino’s Pizza Enterprises Ltd, het Australische moederbedrijf van Domino’s Europa sloot recent een partnership met dierenwelzijn NGO ‘Compassion in World Farming’ (CIWF). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. Via het partnership zet Domino’s zich, samen met CIWF, in om in 2026 te voldoen aan de standaarden van het Better Chicken Commitment. Dit zal van toepassing zijn op alle Domino’s winkels binnen Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken en Frankrijk. 

Bron: Domino’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drie favoriete gerechten in één My Domino’s Box

Introductie – Pizzaketen Domino's introduceert de My Domino's Box: een eenpersoons box met ruimte voor een mini-versie van je favoriete pizza en twee bijgerechten. De box is naar eigen smaak samen te stellen. Volgens Domino’s zijn er op die manier honderden mogelijke combinaties mogelijk.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid