Eerste Asda On the Move tankshop van EG Group open


Petrol - EG Group heeft deze week in Groot-Brittannië de allereerste tankshop volgens de Asda On The Move formule geopend. De Esso-locatie ligt in Walsall aan de M6 ten noorden van Birmingham. Eind oktober gaan er nog twee gemakslocaties van het nieuwe format open, zo laat Debra Lees, senior director corporate strategy and partnerships van Asda weten.

De opening van de shop volgt snel op het bericht dat een deel van de Britse supermarktformule Asda wordt overgenomen van Walmart door de broers Mohsin en Zuber Issa en eigenaren van EG Group. De overname van Asda van de Amerikaanse retailgigant is gedaan samen met investeringsmaatschappij TDR Capital.

Het Esso-tankstation biedt bezoekers ruim 1500 producten uit de meest voorkomende categorieën, zoals bakkerijproducten, vers, gekoeld en ambient. Het aanbod richt zich ook sterk op de ‘on-the- go'-klanten en op de klanten voor de vergeten boodschappen. De locatie krijgt ook een ToYou-pakketpunt, waarmee klanten artikelen kunnen bestellen via George.com en meer dan honderd populaire online retailers voor ophalen of retourneren van post en pakketten.

De samenwerking van EG Group met supermarktbedrijf Asda past in een ontwikkeling, die in heel Europa valt waar te nemen. Steeds vaker besluiten oliemaatschappijen en retailbedrijven om de consument onderweg te bedienen met convenienceproducten, daarbij gebruikmakend van elkaar expertise. Zo werkt in Nederland de EG Group op zo’n 200 Esso-locaties samen met Spar Express en werkt BP samen met Albert Heijn. Ook het buitenland telt tal van samenwerkingsverbanden, zoals Q8 met Delhaize in België en Aral en Rewe in Duitsland. Maar supermarkten zijn ook zelf actief op de petrolmarkt zoals in Frankrijk Carrefour, die verschillende tankstationlocaties combineert met conveniencestores.

Bron: @FoodClicks

Interieur van de nieuwe Asda On The Move

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht


Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht


Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Veiling tankstations brengt bijna 300 miljoen euro op

Petrol – Woensdag werden de huurrechten van 27 tankstationlocaties langs de Nederlandse rijkswegen geveild door de overheid. De huurrechten werden voor bijna 300 miljoen geveild (289.198.501 euro). Zes locaties veranderden van eigenaar. Zeventien locaties werden voor het eerst geveild en tien locaties zijn al eens eerder geveild (of vallen niet onder de overgangsbepalingen van de Wet). De overheid zelf hield aan de veiling 117,8 miljoen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid