Eerste TotalEnergies-locatie met backWERK in Berlijn


In Berlijn staat de eerste TotalEnergie met de formule van backWERK / Foto bij: TotalEnergies

Formulenieuws – Het TotalEnergies-tankstation aan de Prenzlauer Allee 4-5 in Berlijn heeft als eerste benzinestation een backWERK-formule in de shop. De bakkerijformule is ingebracht volgens het ‘clip-in-’principe als shop-in-shop.

Samenwerkingen tussen bestaande foodformules en oliemaatschappijen doen zich steeds vaker voor. Recent is TotalEnergies ook een samenwerking aangegaan met eazie, een bestaand gezonde fastfoodformule. Met de formule backWERK is er alleen een overeenkomst voor de Duitse markt.

Service-hub

BackWERk is een bakkerijconcept van het Zwitserse Valora. In minder dan tien weken slaagde de foodvenience-expert erin de winkel van het tankstation om te bouwen. Samen met Valora komt TotalEnergies zo tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten aan een multi-energie- en servicehub en biedt het een uitgebreide winkelervaring aan het tankstation, aldus de Zwitserse conveniencepartij in een toelichting op de samenwerking.

Toegevoegde waarde

TotalEnergies hanteert in Duitsland voor de shop het ‘k kiosk’-concept, terwijl dat in Nederland het 'Cosie'-winkelconcept is. Maar ook in Duistland verandert de markt voor de reiziger in ras tempo. “Inspelend op de veranderende behoeften van klanten op de tankstations zorgde voor een samenwerking met backWERK om zo toegevoegde waarde op de locatie te bieden,” aldus Christian Cabrol, Managing Director van TotalEnergies Marketing Deutschland GmbH . Roger Vogt, CEO Retail en lid van de Raad van Bestuur van Valora Group, voegt daaraan toe: “We hebben ons concept al met succes op de Zwitserse markt neergezet en vervolgens aangepast aan de Duitse markt. We zijn erg verheugd om voor de eerste keer met TotalEnergies samen te werken. Naast het werken met een sterke partner is voor ons ook aanwezigheid op een aantrekkelijke locatie cruciaal. Met TotalEnergies wordt op het station in Prenzlauer Allee volledig aan beide eisen voldaan.”

Verblijfslocatie

Bij de backWERK clip-in worden dagelijks vers gebakken bakkerijproducten en snacks geserveerd en zelfbedieningskoffie-to-go aangeboden. Een zithoek zorgt er voor dat klanten er ook kunnen verblijven.

Bron: TotalEnergies/@FoodClicks

De TotalEnergie-locatie heeft de backWERK-formule als shop-in-shop-formule geïntegreerd

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Circle K zet laatste puntjes op de I op station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de deze week de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Op dit moment worden de laatste pintjes op de I gezet. Zo wordt er onder andere nog een beeldbepalende 8-deurs drinkcooler in de locatie geplaatst.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid