EG Group opent supermarkt in Blackburn


Het assortiment in de supermarkt van de Issa-broers bestaat uit 15.000 artikelen / Foto bij: EG GRoup

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

De supermarkt is een initiatief van de broers Zuber en Mohsin Issa, maar schijnt nog meer een privéproject te zijn van CEO Zuber Issa. De supermarkt wordt in de media aangeduid als tijdelijke winkel, maar alles wijst er op dat het project niet voor de korte termijn is. Het assortiment richt zich met name op de stedeling en de diversiteit daarbinnen aan verschillende culturen.

Veelzijdig

In de supermarkt een visboer, slagerij met halalvlees en een bakkerij. Maar ook een afdeling met de naam Ambala met Indiase zoetheden en hartigheden. Naast een uitgebreid aanbod aan groente en fruitartikelen, ook een ruim aanbod aan diepvriesproducten. Het assortiment is zodanig opgebouwd  dat het de veelzijdigheid aan culturen binnen een stedelijke omgeving probeert aan te spreken. En dat tegen scherpe prijzen. De supermarkt heeft naast bemande kassa’s, ook selfcheckouts.

Extra banen

Waarom Zuber Issa met de tijdelijke supermarkt is gestart is niet helemaal duidelijk. De EG Group maakte onlangs wel bekend de komende drie jaar extra banen te willen creëren voor zo’n 500 leerlingen, die door kunnen stromen naar leidinggevende functies binnen het hoofdkantoor, of binnen ‘goodfoodeten’ LEON, of de bakkerijketen Cooplands, die beide in 2021 werden overgenomen. De EG Group heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt.

EG Group

De broers Zuber en Mohsin Issa zijn ooit gestart met een tankstation in Engeland, maar inmiddels uitgegroeid naar een wereldwijde speler op het gebied van retail. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen, maar ook in Amerika. In Nederland exploiteert de EG Group tankstations en diverse fastfoodlocaties.

Bron: @FoodClicks

Slagerij-afdeling met halal-vlees

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht

Consumentenbestedingen stegen in 2023 met 6%

Analyse - De consumentenbestedingen in fast moving consumer goods (FMCG) en Tech & Durables (T&D) stegen in 2023 met 6 procent ten opzichte van 2022. Het markttotaal komt daarmee uit op 78,6 miljard euro in 2023. Dat blijkt uit de nieuwe NIQ Retail Spend Barometer, die de verkoopgegevens verzamelt van zowel NIQ als GfK. 

Lees bericht

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid