EG Group vervangt LEON bij ‘Texaco Honswijck’ voor Gyros Bar


Sinds de opening is het al behoorlijk druk bij de Go Fresh Gyros Bar

Petrol – De EG Group heeft deze week bij Texaco Honswijck aan de A1 bij Muiden het LEON-fastfoodconcept ingeruild tegen het horecaconcept Go Fresh Gyros Bar. Deze gloednieuwe formule staat voor het bestaande Go Fresh merk, maar dan met producten gebaseerd op de Griekse keuken.

Volgens de EG Group voldoet het concept Go Fresh Gyros Bar beter aan de wensen van de automobilist. Het format heeft dan ook een veel duidelijkere horecafunctie. LEON is een concept dat zich wil onderscheiden met gezonde producten, maar de vraag is of de Nederlandse automobilist daarop zit te wachten. Bovendien geniet LEON in Nederland vooralsnog een geringe naamsbekendheid. In tegenstelling tot Engeland, waar de formule in Londen en andere steden op vrijwel elke hoek van de straat is terug te vinden en ook zeer populair is bij een relatief jonge doelgroep.

Traffic

De EG Group heeft LEON in april 2021 overgenomen en wil met de formule ook in Nederland aan de slag. In ons land  heeft LEON locaties op Schiphol, Rotterdam CS en Utrecht CS. Locaties met veel traffic langs de deur. De locatie bij Texaco Honswijck was de eerste vestiging binnen een tankstationlocatie. Het aanbod van LEON blijkt nu toch minder aan te slaan bij de reiziger en wellicht is ook het aantal bezoekende klanten aan een tankstation te laag voor een goede exploitatie van een formule.

Snelheid

Go Fresh Gyros Bar heeft een beperkt assortiment aan pita broodjes, pie’s, bowls en loaded fries, maar wel producten die allemaal met een Griekse twist worden aangeboden. Door te werken met een overzichtelijk aanbod aan producten kunnen medewerkers, ook op de drukke momenten, gasten aan de balie toch snel afhandelen.

Meer formules

Texaco Honswijck in Muiden telt nu naast de Go Fresh Gyros Bar-formule, ook een tweetal Lavazza koffiepunten, een Go Fresh Bakery en een Dunkin’ coffee en donuts-counter.

Bron: @FoodClicks

Locatie Texaco Honswijck in Muiden telt verschillende foodformats
Gasten kunnen laten weten wat zij van de producten vinden
Go Fresh Gyros Bar op de plek waar voorheen LEON was gevestigd
Op grote schermen is het menu eenvoudig te lezen alvorens te bestellen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht


Nederlander besteedt €1,1 miljard bij koffie- en lunchketens

Onderzoek  – Nederlanders hebben het afgelopen jaar €1,1 miljard besteed bij koffie- en lunchketens in Nederland. De gemiddelde besteding per bezoek lag op €15. Het meest wordt uitgegeven bij lunchrooms zoals Anne&Max, namelijk gemiddeld €28, en het minste bij ketens waar bezoekers voornamelijk eten of drinken afhalen.

Lees bericht


Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid