Steeds meer Lekkerland-wagens met eigen ICS-koelsysteem


Logistiek – Lekkerland breidt het aantal vrachtwagen met het eigen Intelligent Cooling System (ICS) verder uit. Dit koelsysteem zorgt er voor dat de temperatuur van de te leveren producten in de vrachtwagens tijdens de bezorging te allen tijde op peil blijft.

“Van Lekkerlands grote vrachtwagens en trekker-opleggercombinaties is nu ruim 50% uitgerust met het ICS”, aldus Gerard Montijn, Fleet Manager Lekkerland. De groothandel begon met het eigen koelingssysteem omdat geconstateerd werd dat de vrachtwagen steeds kortere routes gingen afleggen, maar de stops wel langer gingen duren. Hierdoor was er minder tijd om de lading gekoeld te houden. Die constateringen brachten Lekkerland er toe om niet alleen tijdens het rijden te koelen, maar ook tijdens het stilstaan. Montijn: “We zochten een slimme oplossing waarbij we zorgen dat de koelinstallatie zijn capaciteit zo efficiënt mogelijk verdeelt tussen koeling en diepvries op het moment dat wij bij een klant lossen.”

Dat werd het Intelligent Cooling System. De vrachtwagen na 2014 krijgen het systeem standaard ingebouwd. Dat levert een extra voordeel op. Montijn: “Deze nieuwere vrachtwagens zijn voorzien van een relatief schone en duurzamere Euro 6-motor. Het koelsysteem wordt aangedreven door deze zuinige motor en niet door een aparte motorgenerator.” Het ICS koelt de vrachtwagencompartimenten volledig automatisch, voor alle compartimenten.

Laadpaal

Montijn: “Wanneer er bij het laden en lossen (zij)deuren van compartimenten worden geopend, weet het ICS dat er in dat compartiment tijdelijk niet gekoeld mag worden. We willen immers voorkomen dat de koude lucht eruit geblazen wordt en de warme lucht erin gezogen. Op deze manier wordt er een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaard. En omdat elk compartiment apart kan worden geopend, blijft de rest van de vrachtwagen voortdurend koel.” En staat de vrachtwagen in de buurt van een laadpaal? Dan kan het ICS volledig elektrisch aangestuurd worden, zonder dat de motor blijft draaien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties

Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.

Lees bericht

EuroParcs opent onbemande shops op vakantieparken

Vakantieparken – EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen op vakantieparken verspreid over Nederland. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen.

Lees bericht

‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Lees bericht



Vernieuwde Tony’s Kiosk krijgt eerste locatie in De Bilt

Petrol - Tony’s Kiosk heeft na een pilot in Amsterdam Noord een nieuwe locatie gekregen bij Esso Express De Bilt in Utrecht. Het onbemande shopconcept is een ontwikkeling van De Haan Minerale Oliën (DHMO) en Convenience Retail Solutions (CRS),  een zelfstandig onderdeel van Lekkerland. Na de pilotfase in Amsterdam is het concept verbeterd en vernieuwd geopend in De...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid