EuroParcs opent onbemande shops op vakantieparken


EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen zoals hier op EuroParcs De Achterhoek

Vakantieparken – EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen op vakantieparken verspreid over Nederland. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen.

EuroParcs is de eerste vakantieparkenspecialist in Nederland die het concept op landelijke schaal gaat aanbieden. EuroParcs werkt voor de onbemande parkshops samen met Omise, onderdeel van het investeringsbedrijf Florisand Investments, dat weer deel uitmaakt van de Sanders Retail Groep. De Sanders Retail Groep is actief als vastgoedontwikkelaar en tevens de grootste HEMA-franchiser van Nederland. EuroParcs-CEO Wouter Vos en Floris Sanders, directeur van de Sanders Retail Groep, tekenden recent een samenwerkingsovereenkomst op EuroParcs De Achterhoek.

EuroParcs is in 2022 een pilot gestart met onbemande parkshops op twee parken: EuroParcs Ruinen en EuroParcs Achterhoek. De gemakswinkels voorzien in de belangrijkste benodigdheden voor de gasten op een vakantiepark en zijn minimaal 35 vierkante meter groot. “De winkels zijn op maat gemaakt voor EuroParcs”, zegt Ellen Verburg, commercial concept manager bij EuroParcs. “Op parken zonder horecagelegenheid openen we een winkel waar gasten hun alledaagse boodschappen snel en gemakkelijk kunnen halen. Parken waar wel horeca aanwezig is krijgen een variant waar het aanbod vergelijkbaar is met assortiment dat je steeds vaker bij tankstations ziet. Dat bestaat hier vooral uit ontbijtproducten zoals verse broodjes, kleine maaltijden, snacks, borrelassortiment, koude en warme dranken en non-food.”

Technologie

Omise zorgt, onder meer met behulp van data, voor de bevoorrading van de winkels en het onder de aandacht brengen van de shops bij de gasten. De parkshops zijn voorzien van technologie in de vorm van narrowcasting en elektronische schaplabels. “Het aanbod in de parken van EuroParcs is voor negentig procent overal hetzelfde. De overige tien procent wordt ingevuld met voornamelijk lokale goederen en producten. Of we bieden bijvoorbeeld zwemattributen aan als er een zwembad of meertje op het park is”, aldus Floris Sanders.

Als het aan Verburg ligt worden er in de toekomst op nog meer parken onbemande parkshops geopend. “Het concept met een compact aanbod van vooral eten en drinken leent zich uitstekend voor de iets kleinere parken, zonder uitgebreide horeca of bestaande supermarkt. De onbemande parkshops kunnen uitgroeien tot een plek waar bezoekers naast boodschappen ook een goede kop koffie halen of hun panini onder de grill kunnen leggen.”

Meer onbemand

Onbemande concepten winnen steeds meer terrein. Ook binnen de bedrijfcatering. Binnen de bedrijfscatering zijn Selecta met AH to go en de Adc Groep met PURA GO actief met uitrollen van hun onbemande concepten. Beide partijen hebben inmiddels meer dan honderd onbemande locaties, die vaak wel vaak door mensen worden ondersteund op piekmomenten. Binnen de wereld van tankstations is De Haan Minerale Oliën (DHMO) actief met onbemande shops bij onbemande tanklocaties met een eigen concept onder de naam Tony’s Kiosk. Het bedrijf werkt daarin samen met CRS, onderdeel van Lekkerland en softwarebedrijf H@nd.

Bron: Europarcs/@FoodClicks

Floris Sanders (links), directeur van de Sanders Retail Groep, en EuroParcs-CEO Wouter Vos (rechts) tijdens de ondertekening voor de uitrol van de onbemande parkshops

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Meer onbemande Omise-shops bij parken Molecaten

Leisure - Molecaten campings en vakantieparken slaat de handen ineen met Omise voor de inzet van onbemande parkshops. De eerste onbemande Shop in hun onderlinge samenwerking werd in de zomer van 2023 geopend op Molecaten Park Waterdunen. Deze draait inmiddels zo succesvol dat beide partijen nu verder gaan samenwerken.

Lees bericht


Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht

Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht

Selecta en Vitamin Well gaan samenwerken in Europa

Samenwerking - Vendingspecialist Selecta en Vitamin Well, leverancier van functionele dranken en proteïnerepen, gaan samenwerken op de Europese markt. Selecta gaat in de automaten het aanbod gezonde producten uitbreiden met de producten van Vitamin Well

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid