Flink breidt fors uit naar 9 nieuwe gebieden


Recent maakte Flink ook bekend dat het ging samenwerken met Uber Eats

Bezorging - Bewoners in Badhoevedorp, Bemelen, Bloemendaal, Delfgauw, Heemstede, Hoogeind, Oegstgeest, Zoeterwoude en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruikmaken van de Flink-app. Ook is in verschillende steden - onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam - het bezorggebied vergroot. Het bereik van Flink groeit hierdoor fors met een miljoen potentiële klanten, die nu ook hun boodschappen online kunnen bestellen en direct kunnen laten bezorgen.

Volgens Flink past de stevige uitbreiding bij de groeiende vraag vanuit deze gebieden. Met de toevoeging van deze gebieden is Flink nu actief in circa 45 steden. Het bedrijf is, volgens eigen zeggen daarmee de grootste snelle boodschappenbezorger van Nederland. Daarmee zou tweederde van de klanten van een snelle boodschappenbezorgservice dit doen via Flink. Niet allen het aantal klanten neemt toen, ook het gemiddelde bestelbedrag is inmiddels verdubbeld. De verwachting is dat de groei doorzet en Flink uiterlijk eind 2024 volledig winstgevend is in Nederland. De groei van Flink is grotendeels vanuit bestaande locaties te realiseren. Robin Kiesler, directeur Benelux van Flink: “We zijn als jong bedrijf veel beter geworden in het kiezen van goede locaties, die passen in de omgeving en waar groei mogelijk is. Vanuit bestaande locaties kunnen we daarom veel meer bezorgingen aan.”

Meer tijd

Flink heeft ook geleerd dat het voor klanten vooral van belang is dat bezorging binnen een voorspelbare afgesproken tijd plaatsvindt. “We begonnen met de boodschap dat we binnen tien minuten bezorgen, maar zijn er vorig jaar al achter gekomen dat dit voor maar weinig klanten echt belangrijk is. Als je boodschappen laat bezorgen, wil je vooral weten waar je aan toe bent en dat het op de aangegeven tijd gebeurt. Soms is dat na een kwartier, soms na driekwart of langer, maar je weet het altijd vooraf,” zegt Kiesler.

Bron: Flink/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Flink en STIVA komen met Gedragscode voor Alcoholbezorging

Flitsbezorging - Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast gaan zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking tussen Flink en STIVA is de eerste tussen een bezorgbedrijf en de stichting.

Lees berichtJumbo opent zeventiende thuisbezorglocatie

Thuisbezorging - Jumbo Supermarkten heeft in Bergen op Zoom maandag haar 17e thuisbezorghub geopend. Vanuit de nieuwe distributielocatie worden de online bestelde boodschappen via Jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd bij klanten in de regio Brabant‑Zuidwest en het zuiden van Zuid‑Holland.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid