Flink breidt fors uit naar 9 nieuwe gebieden


Recent maakte Flink ook bekend dat het ging samenwerken met Uber Eats

Bezorging - Bewoners in Badhoevedorp, Bemelen, Bloemendaal, Delfgauw, Heemstede, Hoogeind, Oegstgeest, Zoeterwoude en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruikmaken van de Flink-app. Ook is in verschillende steden - onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam - het bezorggebied vergroot. Het bereik van Flink groeit hierdoor fors met een miljoen potentiële klanten, die nu ook hun boodschappen online kunnen bestellen en direct kunnen laten bezorgen.

Volgens Flink past de stevige uitbreiding bij de groeiende vraag vanuit deze gebieden. Met de toevoeging van deze gebieden is Flink nu actief in circa 45 steden. Het bedrijf is, volgens eigen zeggen daarmee de grootste snelle boodschappenbezorger van Nederland. Daarmee zou tweederde van de klanten van een snelle boodschappenbezorgservice dit doen via Flink. Niet allen het aantal klanten neemt toen, ook het gemiddelde bestelbedrag is inmiddels verdubbeld. De verwachting is dat de groei doorzet en Flink uiterlijk eind 2024 volledig winstgevend is in Nederland. De groei van Flink is grotendeels vanuit bestaande locaties te realiseren. Robin Kiesler, directeur Benelux van Flink: “We zijn als jong bedrijf veel beter geworden in het kiezen van goede locaties, die passen in de omgeving en waar groei mogelijk is. Vanuit bestaande locaties kunnen we daarom veel meer bezorgingen aan.”

Meer tijd

Flink heeft ook geleerd dat het voor klanten vooral van belang is dat bezorging binnen een voorspelbare afgesproken tijd plaatsvindt. “We begonnen met de boodschap dat we binnen tien minuten bezorgen, maar zijn er vorig jaar al achter gekomen dat dit voor maar weinig klanten echt belangrijk is. Als je boodschappen laat bezorgen, wil je vooral weten waar je aan toe bent en dat het op de aangegeven tijd gebeurt. Soms is dat na een kwartier, soms na driekwart of langer, maar je weet het altijd vooraf,” zegt Kiesler.

Bron: Flink/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Voortaan boodschappen doen bij Spar met Uber Eats

Formulenieuws - Spar Nederland en Uber Eats gaan samenwerken. Vanaf woensdag kunnen klanten via de Uber Eats app hun dagelijkse boodschappen en gemaksproducten bestellen bij 20 Spar winkels verspreid door Nederland. Gebruikers van de app kunnen bij deze winkels kiezen uit meer dan 900 artikelen, waaronder ook foodservice producten. Het aantal producten en winkels wordt in de komende weken verder uitgebreid.

Lees bericht

Spar en Thuisbezorgd.nl breiden samenwerking verder uit

Samenwerking - Spar en Thuisbezorgd.nl breiden de samenwerking na een succesvolle pilot verder uit. Meer dan 50 Spar-winkels bieden vanaf deze maand een ruim assortiment van zo’n 900 artikelen aan via de app en website van de thuisbezorgdienst. Van verse broodjes, salades, wraps, gekoelde drankjes en smoothies tot brood, melk en toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht


Flink, Zorgboodschap en Leef3 gaan senioren helpen in Amersfoort

Samenwerking – Boodschappenbezorgdienst Flink, Leef3.nu en Zorgboodschap gaan in Amersfoort een samenwerking aan. De drie bedrijven willen senioren in de regio Amersfoort voorzien van zorgmaaltijden, specifiek voor ouderen. Deze maaltijden zijn volledig afgestemd op de behoeftes van de doelgroep en worden per fiets bezorgd door Flink.

Lees bericht

Vood krijgt investering van 6,5 ton

Investering - Vood, producent van plantaardige maaltijden voorheen bekend als Plant B, heeft een investering van 6,5 ton ontvangen. Het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar meer dan 120.000 diepgevroren volwaardige kant-en-klaarmaaltijden.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid