World Food Experience in Ede stap dichterbij


Artist impression van het World Food Experience in Ede / Foto bij: Gemeente Ede

Eventlocatie - Het college van Ede is positief gestemd over de nieuwe plannen voor de Food Experience. De plannen voor een vernieuwd experiencegebouw op het kazerneterrein in de Veluwse gemeente worden in november aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna kan een definitief besluit worden genomen.

De gemeente Ede doet dit tegelijk met de provincie. Ook het College van Gedeputeerde Staten heeft gevraagd om een oordeel van de Provinciale Staten. Wethouder Leon Meijer van Ede: “Ede groeit de komende jaren door. Er komen woningen bij en belangrijk is dat voorzieningen, en werkgelegenheid, meegroeien. De Food Experience past bij de ambities van Ede en dient als aanjager van het World Food Centre en de ontwikkeling van Ede en Foodvalley. Het WFC terrein wordt een tweede brandpunt van de stad Ede, waar nieuwe werkgelegenheid een plek krijgt en bewoners en bezoekers graag naartoe komen voor een bezoek aan de horeca of een evenement, of natuurlijk de Food Experience.”

Frisopark

Ook zijn er over het WFC-terrein ontwikkelingen te melden. Zo heeft de Aeres Groep een intentieovereenkomst getekend om zich op korte termijn met een MBO opleiding op het gebied van voedsel te vestigen achter de Frisokazerne. Tussen het nieuwe station Ede-Wageningen en de twee kazernegebouwen wordt het Frisopark aangelegd, de ruimte is ook geschikt voor publieksmanifestaties en exposities op het terrein van landbouw en voedsel. Daarnaast zal in het eerste kwartaal van 2024 gestart worden met de realisatie van horeca in het Ketelhuis tussen de Maurits- en de Frisokazerne.

Nieuw plan

Na de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan eind 2022 is door de Stichting WFC Experience de opdracht gegeven om een nieuw plan te maken voor in de Mauritskazerne. De nieuwbouw achter de kazerne komt in dit plan te vervallen. Het is de ontwerpers gelukt, schrijft de gemeente Ede, om met minder beschikbare ruimte, toch een fantastisch plan neer te zetten. Tijdens een bezoek aan de Food Experience leer je op een leuke en actieve manier over voedsel, duurzaamheid en landbouw. Ook is er een interactief restaurant waar eten een beleving wordt.

Steun

World Food Center Experience moet dé plek worden waar mensen de kracht van de Nederlandse foodsector zullen ervaren, met films, demonstraties en proefkeukens. De Experience richt zich op gezinnen met kinderen, scholieren, studenten en zakelijke delegaties. Achter het initiatief staan verschillende foodbedrijven, zoals Wageningen University & Research, Albert Heijn, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé en de Rabobank.

Bron: Gemeente Ede/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid