Friesche Vlag komt met plantaardige Barista Haver


De havermelk van Friesche Vlag

Introductie -  Friesche Vlag introduceert Barista Haver, het eerste plantaardige product van het merk in Nederland. Deze opschuimbare haverdrank is geschikt voor cappuccino's en macchiato's. FrieslandCampina speelt met de lancering in op de vraag naar plantaardige alternatieven.

Friesche Vlag Barista Haver is een plantaardige drank op basis van haver, zonder toegevoegde suikers en is zacht van smaak. Wanneer de drank wordt opgeschuimd, ontstaat er een stevige schuimlaag. Hierdoor is de haverdrank perfect om een cappuccino of macchiato mee te maken.

Belangrijke stap

De haverdrank is de eerste plantaardige variant van Friesche Vlag. Robbert Kleiren, Brand Leader Chocomel, Fristi en Friesche Vlag: “De introductie van Friesche Vlag plantaardige haverdrank is een belangrijke stap voor ons. We zien dat veel mensen behalve een uitgebreid zuivelassortiment, ook plantaardige producten willen - onder andere voor het maken van een cappuccino”.

Bron: FrieslandCampina/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsThema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht


Hutten doet succesvolle pilot met hybride melk

Catering – Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is het kijken op welke onderdelen in het proces of bij welke producten er bespaard kan worden. Zo startte Hutten een pilot bij een aantal espressobars waarbij gebruik werd gemaakt van ‘hybride melk’. Dat is melk die voor de helft uit koemelk bestaat en voor de andere helft uit haverdrink. En wat...

Lees berichtMcDonald’s opent 100ste McCafé in Nederland

Formulenieuws – Eind vorige week heeft McDonald’s in Diemen het 100ste McCafé in Nederland geopend. Het McCafé-concept  deed in Nederland haar intrede in 2016. Koffie is sindsdien een steeds belangrijker aandeel gaan vormen binnen de 248 McDonald’s locaties. In de 100 restaurants met McCafé staan opgeleide barista’s, die de Nederlandse koffiedrinkers voorzien van 14 koffievariaties en afgebakken koekjes, taartjes en croissants....

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid