Friesche Vlag komt met plantaardige Barista Haver

Introductie - Friesche Vlag introduceert Barista Haver, het eerste plantaardige product van het merk in Nederland. Deze opschuimbare haverdrank is geschikt voor cappuccino's en macchiato's. FrieslandCampina speelt met de lancering in op de vraag naar plantaardige alternatieven.
Friesche Vlag Barista Haver is een plantaardige drank op basis van haver, zonder toegevoegde suikers en is zacht van smaak. Wanneer de drank wordt opgeschuimd, ontstaat er een stevige schuimlaag. Hierdoor is de haverdrank perfect om een cappuccino of macchiato mee te maken.
Belangrijke stap
De haverdrank is de eerste plantaardige variant van Friesche Vlag. Robbert Kleiren, Brand Leader Chocomel, Fristi en Friesche Vlag: “De introductie van Friesche Vlag plantaardige haverdrank is een belangrijke stap voor ons. We zien dat veel mensen behalve een uitgebreid zuivelassortiment, ook plantaardige producten willen - onder andere voor het maken van een cappuccino”.
Bron: FrieslandCampina/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Hutten en Sign Language Coffee Bar slaan handen ineen
Samenwerking - Hutten en Sign Language Coffee Bar zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Bij de Sign Language Coffee Bar werken barista’s met een gehoorbeperking.
Lees berichtThema-attractie World Food Experience opent in 2023
Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.
Lees berichtD-drinks lanceert haverdranken van Minor Figures
Introductie - D-drinks lanceert Minor Figures, een nieuw merk in Nederland voor barista’s en koffieliefhebbers. Het merk wil met de haverdrank inspelen op de groeiende vraag naar zuivelalternatieven.
Lees berichtHutten doet succesvolle pilot met hybride melk
Catering – Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is het kijken op welke onderdelen in het proces of bij welke producten er bespaard kan worden. Zo startte Hutten een pilot bij een aantal espressobars waarbij gebruik werd gemaakt van ‘hybride melk’. Dat is melk die voor de helft uit koemelk bestaat en voor de andere helft uit haverdrink. En wat...
Lees berichtReggy van der Wielen voorzitter Bestuur HAS Hogeschool
Benoeming - De Raad van Toezicht van HAS Hogeschool in Den Bosch heeft Reggy van der Wielen per 10 mei 2021 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Van der Wielen volgt Dick Pouwels op die in december 2020 afscheid nam van de HAS.
Lees berichtMcDonald’s opent 100ste McCafé in Nederland
Formulenieuws – Eind vorige week heeft McDonald’s in Diemen het 100ste McCafé in Nederland geopend. Het McCafé-concept deed in Nederland haar intrede in 2016. Koffie is sindsdien een steeds belangrijker aandeel gaan vormen binnen de 248 McDonald’s locaties. In de 100 restaurants met McCafé staan opgeleide barista’s, die de Nederlandse koffiedrinkers voorzien van 14 koffievariaties en afgebakken koekjes, taartjes en croissants....
Lees bericht