Gerenoveerde Sligro Luik opent 27 februari


Kaasafdeling van de Sligro-vestiging in Luik

Groothandel - Na een grondige renovatie en rebranding wordt op dinsdag 27 februari de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Luik (België) heropend. Tijdens de openingsdag zijn er live demonstraties en proeverijen.

Duurzaamheid speelde een grote rol bij de volledig renovatie. Het pand werd optimaal geïsoleerd en ging ‘van het gas af’. De verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de nieuwe koelinstallatie die werkt op 100% natuurlijk koudemiddel. Daarmee wordt maar liefst 61.000 m3 gas bespaard. In combinatie met nieuwe LED-verlichting wordt circa 20% op het elektriciteitsverbruik bespaard. Met deze aanpassingen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met 30%. Het parkeerterrein is voorzien van laadpalen voor de auto’s van klanten.

Rebranding

Deze heropening markeert ook een belangrijk moment voor Sligro in België, namelijk de overgang van Sligro-ISPC naar Sligro. De vernieuwde vestiging is uitgevoerd in het formuleformat 3.0 en daarmee volledig in lijn met de vestiging in Antwerpen en de 3.0-vestigingen in Nederland. De Sligro-ISPC-vestiging in Gent ondergaat momenteel eenzelfde renovatie en rebranding. Deze zal naar verwachting komende zomer worden opgeleverd. Sligro heeft in België twee zelfbedieningsformats, Sligro en Sligro-M, met in totaliteit twaalf zelfbedieningsgroothandels, waarvan Sligro-M de omgebouwde voormalig Metro-vestigingen zijn.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht

Feyenoord en Sligro verlengen samenwerking met 5 jaar

Samenwerking - Feyenoord Rotterdam N.V. en Sligro hebben het partnership met vijf jaar verlengd. De horecagroothandel is daarmee tot 1 juli 2029 als Official Food Partner aan de club verbonden. Ook blijft Sligro food- en non-foodproducten leveren aan De Kuip. Dat meldt Sligro Food Group.

Lees bericht

Foodservice groothandels verenigen zich in FSN

Groothandels – Zes groothandels in de foodservicesector hebben zich verenigd in een nieuwe branchevereniging genaamd Foodservice Nederland (FSN). FSN is aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL) en wordt voorgezeten door de oud-politicus Erik Ziengs. De bedrijven willen de foodservicesector een duidelijke stem richting politiek Den Haag geven.

Lees bericht


Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid