Gerenoveerde Sligro Luik opent 27 februari


Kaasafdeling van de Sligro-vestiging in Luik

Groothandel - Na een grondige renovatie en rebranding wordt op dinsdag 27 februari de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Luik (België) heropend. Tijdens de openingsdag zijn er live demonstraties en proeverijen.

Duurzaamheid speelde een grote rol bij de volledig renovatie. Het pand werd optimaal geïsoleerd en ging ‘van het gas af’. De verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de nieuwe koelinstallatie die werkt op 100% natuurlijk koudemiddel. Daarmee wordt maar liefst 61.000 m3 gas bespaard. In combinatie met nieuwe LED-verlichting wordt circa 20% op het elektriciteitsverbruik bespaard. Met deze aanpassingen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met 30%. Het parkeerterrein is voorzien van laadpalen voor de auto’s van klanten.

Rebranding

Deze heropening markeert ook een belangrijk moment voor Sligro in België, namelijk de overgang van Sligro-ISPC naar Sligro. De vernieuwde vestiging is uitgevoerd in het formuleformat 3.0 en daarmee volledig in lijn met de vestiging in Antwerpen en de 3.0-vestigingen in Nederland. De Sligro-ISPC-vestiging in Gent ondergaat momenteel eenzelfde renovatie en rebranding. Deze zal naar verwachting komende zomer worden opgeleverd. Sligro heeft in België twee zelfbedieningsformats, Sligro en Sligro-M, met in totaliteit twaalf zelfbedieningsgroothandels, waarvan Sligro-M de omgebouwde voormalig Metro-vestigingen zijn.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees berichtHalf-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid