Getir heeft de overname van FreshDirect afgerond


FreshDirect is een in de VS gevestigd online boodschappenbedrijf met een jaaromzet van 650 miljoen dollar

Buitenland – Flitsbezorger Getir heeft FreshDirect overgenomen van Ahold Delhaize. FreshDirect is een in de VS gevestigd online boodschappenbedrijf met een jaaromzet van 650 miljoen dollar en een van de grootste foodretail groepen in de VS.

De technologische kracht van Getir zal de technologische infrastructuur van FreshDirect verbeteren, zo is de verwachting van beide partijen. Daarnaast zullen de klanten van FreshDirect hun bestellingen veel sneller ontvangen. Getir verwacht dat door de overname de groei van het bedrijf in de VS aanzienlijk wordt versneld.

FreshDirect is al meer dan 20 jaar actief in het online boodschappen doen. Het bedrijf werkt samen met de landbouw- en voedselproducenten om verse producten rechtstreeks naar hun klanten te brengen. In tegenstelling tot Getir is het bedrijfsmodel van FreshDirect gebaseerd op de geplande levering van bestellingen aan huis of op kantoor op bepaalde tijdstippen van de dag. Met een vloot van 400 vrachtwagens en een productie- en distributiecentrum van 60.000 vierkante meter in New York bedient FreshDirect New York, New Jersey en Connecticut.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees berichtAlex Holt benoemd tot CSO van Ahold Delhaize

Benoeming - Ahold Delhaize maakt bekend dat Alex Holt met ingang van uiterlijk 1 juni 2024 is benoemd tot Chief Sustainability Officer (CSO) en lid van het Executive Committee van Ahold Delhaize. Holt volgt Jan Ernst de Groot op , Chief Legal Officer en Chief Sustainability Officer van Ahold Delhaize, die per 31 mei 2024 met pensioen gaat.

Lees bericht
Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid