Gorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload


Gorillas is de meest bekende flitsbezorger, maar Flink wordt vaker ingeschakeld

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

De meeste klanten van Gorillas komen uit Amsterdam, waar met meer dan 350.000 downloads al bijna de helft van alle inwoners de app op de telefoon heeft staan. Na Amsterdam volgen Rotterdam en Utrecht met respectievelijk ruim 130.000 en ongeveer 100.000 downloads. De verwachting is dat het aantal gebruikers van Gorillas tegen het einde van 2022 is verdubbeld.

De flitsbezorgers is momenteel actief in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Utrecht, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Apeldoorn en Hilversum. Bananen, avocado’s en gembershots behoren tot de meest bestelde producten.

Direct na de lancering was de app vooral populair bij mensen tussen de 25 en 45 jaar. Dit waren voornamelijk young professionals en jonge families. Klanten die al veel online kopen. Tegenwoordig is de klantengroep verspreid over alle leeftijden. Sadik Cevik, General Manager Gorillas in Nederland: “Het is mooi te zien dat we binnen relatief korte tijd zoveel klanten hebben in Nederland. Verder zijn we een belangrijke partners van lokale ondernemers geworden."

Populaire producten

Bananen, avocado’s en gembershots zijn in heel Nederland de meest gekochte producten bij Gorillas. Maar daarnaast werkt de flitsbezorger ook samen met lokale ondernemers. En ook deze producten worden regelmatig besteld. In Amsterdam is het IJwit-bier van Brouwerij ‘t IJ het populairste lokale product, gevolgd door volle melk van Boeren van Amstel, eieren van Pluimveebedrijf Lagerwij, de gembershots van JuiceBrothers en Zatte-bier van Brouwerij ’t IJ, aldus Gorillas. In Rotterdam wordt de lijst aangevoerd door eieren van Floating Farm, terwijl de rest van de top 5 in deze stad uit broodproducten van Jordy’s Bakery bestaat. Halfvolle en volle melk van Menken, eieren van Pluimveebedrijf Lagerwij, brood van Lekker Brood en het Levensgenieter-bier van Kompaan vormen de top 5 van Den Haag. Ook in Utrecht doen de eieren van Lagerwij het goed, gevolgd door carpaccio van Menken, De Leckere Gulden Craen en twee varianten van Oma’s Soep. 

Meer bestellen

Niet alleen bestellen de klanten meer bij Gorillas, ze komen volgens de bezorgdienst ook vaker terug. Meer dan 75 procent van de klanten die bij Gorillas bestelt, komt daarna terug voor een nieuwe bestelling. Bovendien is de laatste bestelling gemiddeld 20 procent groter dan de eerste bestelling. Cevik: “We zien duidelijk een verschuiving van kleine bestellingen op het moment dat iemand iets vergeten is naar grotere boodschappen voor meerdere dagen.” 

Bron: Gorillas/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

Lees berichtMassaontslag bij flitsbezorger Getir

Bezorging – Flitsbezorger Getir gaat fors het mes zetten in het personeelsbestand. Dat is bij diverse media te lezen, naar aanleiding van een publicatie op TechCrunche. In het bericht van de Amerikaanse online krant wordt gesteld dat de flitsbezorger wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers gaat ontslaan, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Lees bericht

Mazdak Soltani hoofd Public Affairs team Gorillas

Benoeming - Mazdak Soltani, voormalig Senior Policy Advisor bij het Ministerie van Financiën, is benoemd tot Hoofd Publieke en Overheidszaken Benelux van flitsbezorger Gorillas. Vanaf 19 april is hij in die functie verantwoordelijk voor alle externe public affairs en de relatie met de gemeenschap en centrale en decentrale overheden.

Lees bericht


Jumbo en Gorillas gaan intensiever samenwerken

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en online bezorgdienst Gorillas gaan hun bestaande samenwerking verder intensiveren. Zo neemt Mississippi Ventures, het investeringsfonds van ‘Jumbo familie’ Van Eerd, een financieel belang in Gorillas. Daarnaast wordt Gorillas voor meerdere jaren een belangrijke co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Lees bericht

Freek Wessels naar food startup Johnny Cashew

Overstap - Freek Wessels is vanaf 1 maart mede-eigenaar van Johnny Cashew. De voormalig CFO van Tony’s Chocolonely gaat zich vooral richten op de business development, de issue awareness en de finance van de startup. Het bedrijf lanceert later deze maand haar eerste producten bij flitsbezorger Gorillas.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid