Gorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload


Flitsbezorgers als Gorillas zien hun groei afvlakken

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

De meeste klanten van Gorillas komen uit Amsterdam, waar met meer dan 350.000 downloads al bijna de helft van alle inwoners de app op de telefoon heeft staan. Na Amsterdam volgen Rotterdam en Utrecht met respectievelijk ruim 130.000 en ongeveer 100.000 downloads. De verwachting is dat het aantal gebruikers van Gorillas tegen het einde van 2022 is verdubbeld.

De flitsbezorgers is momenteel actief in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Utrecht, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Apeldoorn en Hilversum. Bananen, avocado’s en gembershots behoren tot de meest bestelde producten.

Direct na de lancering was de app vooral populair bij mensen tussen de 25 en 45 jaar. Dit waren voornamelijk young professionals en jonge families. Klanten die al veel online kopen. Tegenwoordig is de klantengroep verspreid over alle leeftijden. Sadik Cevik, General Manager Gorillas in Nederland: “Het is mooi te zien dat we binnen relatief korte tijd zoveel klanten hebben in Nederland. Verder zijn we een belangrijke partners van lokale ondernemers geworden."

Populaire producten

Bananen, avocado’s en gembershots zijn in heel Nederland de meest gekochte producten bij Gorillas. Maar daarnaast werkt de flitsbezorger ook samen met lokale ondernemers. En ook deze producten worden regelmatig besteld. In Amsterdam is het IJwit-bier van Brouwerij ‘t IJ het populairste lokale product, gevolgd door volle melk van Boeren van Amstel, eieren van Pluimveebedrijf Lagerwij, de gembershots van JuiceBrothers en Zatte-bier van Brouwerij ’t IJ, aldus Gorillas. In Rotterdam wordt de lijst aangevoerd door eieren van Floating Farm, terwijl de rest van de top 5 in deze stad uit broodproducten van Jordy’s Bakery bestaat. Halfvolle en volle melk van Menken, eieren van Pluimveebedrijf Lagerwij, brood van Lekker Brood en het Levensgenieter-bier van Kompaan vormen de top 5 van Den Haag. Ook in Utrecht doen de eieren van Lagerwij het goed, gevolgd door carpaccio van Menken, De Leckere Gulden Craen en twee varianten van Oma’s Soep. 

Meer bestellen

Niet alleen bestellen de klanten meer bij Gorillas, ze komen volgens de bezorgdienst ook vaker terug. Meer dan 75 procent van de klanten die bij Gorillas bestelt, komt daarna terug voor een nieuwe bestelling. Bovendien is de laatste bestelling gemiddeld 20 procent groter dan de eerste bestelling. Cevik: “We zien duidelijk een verschuiving van kleine bestellingen op het moment dat iemand iets vergeten is naar grotere boodschappen voor meerdere dagen.” 

Bron: Gorillas/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht
Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht


Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht

Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid