Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam


Founders Gijs Groenevelt en Freek Padberg van Grapedistrict voor de flagshipstore in aanbouw op de Amsterdamse van Woustraat

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Doel is dat dit vlaggenschip, waarvan de winkel overgaat in het kantoor van Grapedistrict, een plek wordt waar iedere wijndrinker een wijn kan vinden die bij zijn of haar smaak past. Ook moet de locatie het ‘clubhuis van de wijnboeren’ worden. Het historische pand in de Pijp biedt ruimte voor 20% meer wijnen dan de andere Grapedistrict-winkels en bevat proefruimtes waar proeverijen, workshops en masterclasses gegeven worden.

Horeca

Grapedistrict heeft als doel de anonieme wijnwereld te doorbreken en te laten zien dat er een smakelijke wijn is voor iedereen. De flagshipstore is er dan ook compleet op ingericht om bezoekers daarbij te helpen. Het pand beslaat 450 vierkante meter en draait  volledig om wijn. Daarnaast groeit Grapedistrict ook als horeca-leverancier, de nieuwe flagshipstore wordt daarom ook een plek om horeca-klanten kennis te laten maken met de wijnen.

Bron: Grapedistrict/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Meer medailles bij de Wijnkeuring voor Lage Landen 2024

Wijnkeuring - De Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft een recordaantal medailles opgeleverd voor wijngaardeniers uit Nederland en België. Maar liefst 230 medailles werden er tijdens het eerste Wijnfestival van de Lage Landen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd uitgereikt, waarvan 36 goud, 87 zilver en 107 brons. Daarnaast hebben zeventien wijngaardeniers een ereprijs voor hun prestaties in ontvangst genomen.

Lees bericht


Pannenkoekenrestaurants doen het goed

Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.

Lees bericht

Dineren met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw

Horecaconcept – Amsterdam is een nieuw culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw.  Deze unieke dinershow combineert culinaire hoogstandjes met een verfijnde 3D-cinema. Na shows in onder andere Parijs, Londen en New York, is Amsterdam de volgende locatie waar mensen de show kunnen gaan zien.

Lees bericht



ING Research: ‘Hand op de knip in horeca is tijdelijk’

Analyse – Ondanks dat de Nederlandse economie fors groeit, was de consument voorzichtig met het uitgeven van geld. Voor een deel is dat volgens ING Research te verklaren door de hoge inflatieperceptie bij de consument, maar ook het slechte weer speelde een rol. Vooral voor de horeca. De ontwikkelingen zijn in ieder geval tijdelijk. Over de tweede helft van het jaar...

Lees bericht

Verkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld

Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid