Hagu Horeca Groothandel in Best failliet


Hagu maakt een doorstart met Center Horeca in Eindhoven

Faillissement - Hagu Horeca Groothandel in Best is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. De groothandel kon de betalingen bij leveranciers niet langer voldoen. Of de groothandel nog een doorstart gaat maken is niet bekend.

Hagu is lid van inkooporganisatie Horesca Nederland en een gevestigde naam in met name het zuiden van het land. Omdat Hagu niet meer kon leveren moesten ook veel horecaondernemers op zoek naar nieuwe leveranciers, laat Frituurwereld weten.

Het groothandel is een familiebedrijf, dat startte in 1979. De afnemers van Hagu waren divers, maar bestonden voornamelijk uit recreatiebedrijven, cafetaria’s en voetbalkantines. Wat er met het bedrijf gaat gebeuren is nu aan de curator. Ook de vraag of er nog en doorstart gemaakt kan worden.

Bron: Frituurwereld/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Ladessa maakt doorstart met The Spreadmaker

Doorstart - Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, dat recentelijk faillissement heeft moeten aanvragen, gaat een doorstart onder de vleugels van The Spreadmaker. Deze Belgische producten heeft aangegeven het merendeel van de activiteiten van Ladessa in Oosterhout voort te zetten vanaf 15 april 2024.

Lees bericht




ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid