Hema-topman vindt Jumbo een goede overnamekandidaat


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – ‘Een bedrijf zoals Jumbo, dat is een heel goede overnamekandidaat.’ Dat zegt Hema-topman Tjeerd Jegen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag op de vraag of hij een overname van ‘zijn warenhuis’ door Jumbo ziet zitten.

De vraag wie Hema gaat overnemen is relevant, omdat het consortium van schuldeisers Ad Hoc dat Hema in handen heeft gekregen na alle onderhandelingen van afgelopen week, heeft aangegeven het warenhuis uiterlijk in september dit jaar te willen doorverkopen. Wie het wil kopen is onduidelijk, maar mogelijk dat Jumbo een van de kandidaten is.

Volgens Jegen hebben zich al verschillende partijen gemeld. Daaronder zijn zowel strategische als financiële partijen. Bij eerdere overname geluiden van Hema werd ook Albert Heijn genoemd, maar of dat nu weer het geval is, is niet duidelijk. Volgens Jegen zou het ook zomaar een Nederlands investeringsfonds kunnen zijn.

CEO Frits van Eerd van Jumbo heeft onlangs nog tegen de Volkskrant gezegd dat hij in 2018 op het punt heeft gestaan Hema te kopen. Tussen de twee bedrijven bestaan al goede banden. Sinds dit jaar wordt op een aantal locaties samengewerkt aan combinatiewinkels en zijn Hema-artikelen te vinden binnen de Jumbo supermarkten

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid