Houten lepeltje McFlurry bespaart jaarlijks 70.000 kilo plastic


Formulenieuws – McDonald’s houdt op met het plastic lepeltje voor de McFlurry en stapt over op hout en bespaart daarmee 70.000 kilo plastic. Omdat ook het andere bestek wordt vervangen komt daar nog eens 37.000 kilo bij. De totale omschakeling van het bestek zorgt er voor dat de restaurantketen jaarlijks 102.000 kilo plastic minder in omloop brengt.

Jaarlijks verkoopt McDonald’s 16 miljoen McFlurry’s waarin een plastic lepeltje zit. Samen met het andere bestek betekent dit 102.000 kilo plastic afval. Door over te schakelen op hout bespaart de restaurantketen deze hoeveelheid plastic. Dit komt bovenop de 125.000 kilo plastic die McDonald’s sinds 2020 per jaar bespaart door papieren rietjes en McFlurry-bekers zonder plastic deksel  uit te geven.

McDonald’s heeft als keten de ambitie circulair te worden. In 2025 wil het bedrijf dat 100 procent van haar productverpakkingen van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen zijn gemaakt en dat 90 procent van al het afval dat zij in omloop brengt, gerecycled wordt. “Met de houten McFlurry lepel, het houten bestek en verschillende kleinere verpakkingen zetten we weer een belangrijke stap richting een circulaire toekomst”, aldus  Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie en Insights bij  McDonald’s Nederland.

McFlurry

De McFlurry is een van de meest populaire producten van McDonald’s. Door alleen de plastic lepel te vervangen wordt op jaarbasis zo'n 70.000 kilo plastic bespaard. De vervanging van het plastic bestek voor salades en de Sundae ijsjes is goed voor een besparing van 32.000 kilo plastic per jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
McDonald’s gaat informatie verzamelen over zwerfvuil

Zwerfvuil – McDonald’s wil tot eind maart dit jaar informatie gaan verzamelen over zwerfvuil. De Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart geldt daarvoor als aftrap. Op deze dag, waarin bedrijven en buurtbewoners van de bedrijven samen de strijd aangaan tegen zwerfafval, wordt dan door de restaurantketen niet alleen zwerfafval verzameld maar ook data.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid