Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize


Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Frans Muller, CEO Ahold Delhaize, over de benoeming: “Duurzaamheid staat al heel lang centraal in onze organisatie. Het is een van onze vier belangrijkste strategische aandachtsgebieden en een cruciale aanjager van ons doel: goed eten. Tijd besparen. Leef beter. Onze activiteiten en prestaties op dit gebied trekken steeds meer belangstelling van klanten, (toekomstige) relaties, investeerders en andere belanghebbenden. Met de benoeming van Jan Ernst zorgen we ervoor dat de volledige reikwijdte en dimensie van duurzaamheid en ESG holistisch worden vertegenwoordigd op het niveau van het Executive Committee.”

Jan Ernst de Groot is goed bekend in de Nederlandse en internationale duurzaamheidsgemeenschap, met een track record van toonaangevende transformatieve duurzaamheidsprogramma's bij bedrijven en toezichthoudende functies bij NGO's en maatschappelijke organisaties. Hij behoudt zijn andere, afzonderlijke verantwoordelijkheden als Chief Legal Officer van Ahold Delhaize, een functie in het Uitvoerend Comité die hij sinds 2016 bekleedt.

Bron: Ahold Delhaize/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Paardekooper presenteert tweede Duurzaamheidsverslag

Verpakkingen - Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group in op een duurzamere toekomst. Het familiebedrijf presenteert daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.

Lees bericht


Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de serviciebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee.”  Dat gaf Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats van AH ruiterlijk toe bij de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht




AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid