Johnnie Walker onthult blend 'Umami' samen met chef Kobayashi


Meester Blender Emma Walker en de met drie Michelinsterren bekroonde Japanse chef Kei Kobayashi bundelen hun krachten en jarenlange ervaring voor een exclusieve blend: Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami

Introductie - Meester Blender Emma Walker en de met drie Michelinsterren bekroonde Japanse chef Kei Kobayashi bundelen hun krachten en jarenlange ervaring voor een exclusieve blend: Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami. Deze bijzondere Scotch Whisky omarmt de mysterieuze smaak van Umami - ook wel bekend als 'de vijfde smaak', met een aantal bijzondere eigenschappen.

Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami is het resultaat van een intensieve zoektocht naar perfectie waarbij alleen de meest uitzonderlijke whisky's zijn geselecteerd. Master Blender Emma Walker bundelde voor de whisky de krachten met de wereldberoemde chef-kok Kei Kobayashi van restaurant Kei in Parijs. Zij gebruikten hun jarenlange expertise voor de creatie van deze Blended Scotch Whisky.

In hun streven om een ​​van 's werelds meest mysterieuze smaken te ontcijferen, ging het paar op een reis van smaakontdekking, waarbij ze probeerden een blend te creëren die de raadselachtige smaak van umami in zich draagt. Emma Walker: “Het creëren van de Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami is een opmerkelijke prestatie. Uit de uitgebreide collectie van meer dan 10 miljoen rijpende vaten heeft slechts één vat op elke 25.000 de selectie doorstaan.” Het resultaat: een uitgebalanceerde Schotse whisky met zoete en hartige smaken, met tonen van bloedsinaasappelen en rode bessen met zoete houtkruiden, een vleugje gerookt vlees, een vleugje zout en peper met een lange, zoete fruitafdronk. Walker: “Toen we Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami wilden creëren, was het niet alleen een mengervaring, maar een gastronomische verkenning. Kennismaken met de intensiteit van de umami-smaak was de sleutel tot het creëren van deze uitzonderlijke Schotse Whisky.”

Bron: Johnnie Walker/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Lounge 2 op Schiphol laat reizigers glimlachen

Reizigersshops - Schiphol heeft vrijdag officieel Lounge 2 geopend. Met de komst van de compleet vernieuwde lounge in het hart van de terminal krijgt reiscomfort een geheel nieuwe betekenis. Recnt opende het Johnnie Walker House, Café Cocó,  Starbucks Evenings en nu ook zichtbaar en bereikbaar de M&M-store. De luchthaven speelt met de vernieuwde Lounge 2 in op de veranderende behoeften en...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid