JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel


De JRE-restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Bij JRE draait het om culinaire excellentie, en dat betekent we als bedrijven ook openstaan voor het verkennen van nieuwe innovatie en mooie samenwerkingen. Door deel te nemen aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel willen de horecabedrijven de gasten laten zien dat lekker eten hand in hand kan gaan met bewuste voedingskeuzes. “Onze deelname aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid en innovatie in de culinaire wereld”, aldus Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland en chef van Villa la Ruche in Voorburg.

Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) nodigen de bedrijven de gasten uit om te voor een speciaal menu, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en creatieve culinaire technieken, allemaal zonder vlees en bij geselecteerde restaurants is zijn ook opties zonder zuivel.

Deelnemende restaurants zijn:

- Ledeboer in Almelo

- Bakboord in Almere

- Jonge Dikkert in Amstelveen

- Senses in Amsterdam

- Carelshaven in Delden

- Lokaal in Doetinchem

- Vive la Vie in Groningen

- Rantrée in Maastricht

- Rozemarijn in Maastricht

- Rura in Roermond

- Eden in Valkenswaard

- Villa la Ruche in Voorburg

- LEV. by Mike in Winterswijk

De vereniging JRE-Jeunes Restaurateurs telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen.

Bron: JRE-Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid