JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.
Bij JRE draait het om culinaire excellentie, en dat betekent we als bedrijven ook openstaan voor het verkennen van nieuwe innovatie en mooie samenwerkingen. Door deel te nemen aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel willen de horecabedrijven de gasten laten zien dat lekker eten hand in hand kan gaan met bewuste voedingskeuzes. “Onze deelname aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid en innovatie in de culinaire wereld”, aldus Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland en chef van Villa la Ruche in Voorburg.
Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) nodigen de bedrijven de gasten uit om te voor een speciaal menu, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en creatieve culinaire technieken, allemaal zonder vlees en bij geselecteerde restaurants is zijn ook opties zonder zuivel.
Deelnemende restaurants zijn:
- Ledeboer in Almelo
- Bakboord in Almere
- Jonge Dikkert in Amstelveen
- Senses in Amsterdam
- Carelshaven in Delden
- Lokaal in Doetinchem
- Vive la Vie in Groningen
- Rantrée in Maastricht
- Rozemarijn in Maastricht
- Rura in Roermond
- Eden in Valkenswaard
- Villa la Ruche in Voorburg
- LEV. by Mike in Winterswijk
De vereniging JRE-Jeunes Restaurateurs telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen.
Bron: JRE-Nederland/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtBouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart
Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
Lees berichtInnergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees bericht