JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel


De JRE-restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Bij JRE draait het om culinaire excellentie, en dat betekent we als bedrijven ook openstaan voor het verkennen van nieuwe innovatie en mooie samenwerkingen. Door deel te nemen aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel willen de horecabedrijven de gasten laten zien dat lekker eten hand in hand kan gaan met bewuste voedingskeuzes. “Onze deelname aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid en innovatie in de culinaire wereld”, aldus Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland en chef van Villa la Ruche in Voorburg.

Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) nodigen de bedrijven de gasten uit om te voor een speciaal menu, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en creatieve culinaire technieken, allemaal zonder vlees en bij geselecteerde restaurants is zijn ook opties zonder zuivel.

Deelnemende restaurants zijn:

- Ledeboer in Almelo

- Bakboord in Almere

- Jonge Dikkert in Amstelveen

- Senses in Amsterdam

- Carelshaven in Delden

- Lokaal in Doetinchem

- Vive la Vie in Groningen

- Rantrée in Maastricht

- Rozemarijn in Maastricht

- Rura in Roermond

- Eden in Valkenswaard

- Villa la Ruche in Voorburg

- LEV. by Mike in Winterswijk

De vereniging JRE-Jeunes Restaurateurs telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen.

Bron: JRE-Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2%, minder uitbundig dan voorgaande drie jaren. Dit komt onder meer door een aanhoudend lage economische groei, een laag consumentenvertrouwen en nog altijd oplopende prijzen in de horeca. Dit meldt ING Research in het woensdag gepubliceerde Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht

Vijf nieuwe leden bij culinaire vereniging JRE-Nederland

Horeca - Restaurant SILLYFOX was onlangs het middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag werden vijf nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel.

Lees bericht

Lunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca

Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...

Lees bericht


De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid