Jumbo en Gorillas gaan intensiever samenwerken


Gorillas besluit te stoppen in zes steden omdat die niet winstgevend zijn

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en online bezorgdienst Gorillas gaan hun bestaande samenwerking verder intensiveren. Zo neemt Mississippi Ventures, het investeringsfonds van ‘Jumbo familie’ Van Eerd, een financieel belang in Gorillas. Daarnaast wordt Gorillas voor meerdere jaren een belangrijke co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Jumbo maakte al eerder bekend dat het, als eerste concrete stap in het partnership, de magazijnen van Gorillas in Nederland en België belevert met producten. Naast bekende A-merken levert Jumbo een selectie artikelen van het eigen huismerk, alsook de populaire voedingswaren uit het La Place aanbod. Jumbo en Gorillas werken daarnaast nog aan meerdere initiatieven om de strategische samenwerking verder uit te breiden, zoals de inzet van co-locatie in de binnensteden.

Nauwe samenwerking

Ton van Veen, CFO bij de Koninklijke Jumbo Food Groep, over de geïntensiveerde samenwerking tussen Jumbo en Gorillas: “In de snelgroeiende markt voor het thuisbezorgen van boodschappen hebben Jumbo en Gorillas veel baat bij elkaars unieke positie. Bij Jumbo zien we veel potentieel in instant bezorging, waarmee we nieuwe klantengroepen in de grote steden kunnen aanboren. Verdere uitbreiding van onze samenwerking, waaronder het aanbieden van de snelle bestelservice van Gorillas via onze eigen onlinekanalen, wordt op dit moment samen met Gorillas uitgewerkt. Ook onze zelfstandig ondernemers worden bij dit proces betrokken. Door nauw samen te werken kunnen we nog beter inspelen op de veranderende wensen en behoeften van onze klanten.”

Logische match

Sadik Cevik, General Manager van Gorillas Nederland: “Nederland is een belangrijke markt voor Gorillas. Als instant boodschappenbezorger waarin onze riders een belangrijke rol spelen, voelt het als een logische match om ons te verbinden aan deze succesvolle wielerploeg met wereldwijde exposure.”

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFlink en STIVA komen met Gedragscode voor Alcoholbezorging

Flitsbezorging - Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast gaan zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking tussen Flink en STIVA is de eerste tussen een bezorgbedrijf en de stichting.

Lees bericht

Flink breidt fors uit naar 9 nieuwe gebieden

Bezorging - Bewoners in Badhoevedorp, Bemelen, Bloemendaal, Delfgauw, Heemstede, Hoogeind, Oegstgeest, Zoeterwoude en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruikmaken van de Flink-app. Ook is in verschillende steden - onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam - het bezorggebied vergroot. Het bereik van Flink groeit hierdoor fors met een miljoen potentiële klanten, die nu ook hun boodschappen online kunnen bestellen en direct...

Lees bericht

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid