Jumbo Food Groep krijgt predicaat Koninklijk bij 100-jarig jubileum


Familie Van Eerd ontving uit handen van commissaris van de Koning Ina Adema het predicaat Koninklijk (v.l.n.r.: Karel van Eerd, Kitty van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd, Frits van Eerd, commissaris van de Koning Ina Adema burgemeester Kees van Rooij)

Bekroning – Jumbo Food Group heeft bij de viering van het 100 jarig jubileum het predicaat Koninklijk gekregen. Het recht om de aanduiding Koninklijk te mogen voeren wordt door Koning Willem-Alexander verleend. Het betekent dat de holding voortaan verder gaat onder de naam Koninklijke Jumbo Food Groep.

Het nieuws over de koninklijke beschikking  werd bekend gemaakt tijden de jubileumviering van het bedrijf in aanwezigheid van de familie Van Eerd en een groot aantal leveranciers, ondernemers, medewerkers en overige relaties. Karel van Eerd en zijn kinderen Colette, Frits en Monique kregen de bijbehorende oorkonde namens de Koning uitgereikt door mr. Ina Adema, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, en burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad, de gemeente waartoe Veghel behoort.

Bekroning

Jumbo Food Groep CEO Frits van Eerd noemt de koninklijke titel een bekroning op 100 jaar ondernemerschap van het familiebedrijf en geeft nadrukkelijk aan dat dat het afstraalt op alle mensen binnen de totale Jumbo-organisatie

Landelijke betekenis

Jumbo voegt zich met het predicaat Koninklijk bij een illuster gezelschap vaderlandse ondernemingen. Volgens Burgermeester Kees van Rooij een erkenning waar Jumbo Food Groep trots op mag zijn. van harte feliciteert. “Alleen organisaties die in hun vakgebied een zeer belangrijke plaats innemen en van landelijke betekenis zijn, komen in aanmerking voor deze eretitel.”

Groei

Op 3 oktober 1921 startte ondernemersfamilie van Eerd te Veghel een groothandel in levensmiddelen. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van het land en verwelkomt wekelijks ruim 10 miljoen klanten. In 2019 opende Jumbo haar eerste winkels in België. Komende jaren zullen daar tientallen nieuwe vestigingen bij komen.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

De kroon op het jubileumjaar van ons familiebedrijf (v.l.n.r.: burgemeester Kees van Rooij, Frits van Eerd, Kitty van Eerd, Karel van Eerd, Monique Groenewoud-van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd, commissaris van de Koning Ina Adema).
De familie Van Eerd viert samen met collega’s het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht


Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht


Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid