Kassaloos testfiliaal Aldi opent 20 juli in Utrecht


Eerste kassaloze Aldi opent als testlocatie in Utrecht

Formulenieuws – In het centrum van Utrecht, aan de Lange Viestraat 2R, opent ALDI woensdag 20 juli de deuren van ALDI Shop & Go. Een kassaloze supermarkt waar scanapparatuur en een systeem van kunstmatige intelligentie in de gaten houden wat consumenten meenemen.

Het bijzondere innovatieproject van de discounter maakt winkelen zonder kassa’s of scanapparaten mogelijk. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van het door de klant gekozen product. Het filiaal in Utrecht dient als testlocatie waar de nieuwe technologie wordt geoptimaliseerd voor klant en medewerkers.

Klanten kunnen in de winkel hun boodschappen doen na het installeren van de ALDI Shop & Go-app. De boodschappen kunnen tijdens het winkelen direct de tas in en de klant hoeft ook niet meer naar de kassa of moeite te doen met de zelfscan. De app zorgt ervoor dat de producten direct bij het verlaten van de winkel automatisch worden afgerekend met de aan de app te koppelen creditcard. Het scannen van boodschappen is daarmee verleden tijd. Medewerkers blijven wel in de winkel aanwezig: voor het bevoorraden van de schappen, het bakken van vers brood en voor het beantwoorden van vragen van klanten.

Test met eigen mensen

De afgelopen maanden zijn er verschillende winkelsessies georganiseerd waarbij ALDI-medewerkers het zelflerende systeem konden testen. Met de opening van het testfiliaal gaat er een nieuwe fase in, waarbij ook klanten deze nieuwe manier van winkelen kunnen ervaren en het systeem zich verder optimaliseert. Jan Oostvogels, CEO ALDI Holding B.V. in Nederland: ‘Wij zijn enorm trots dat wij dit mooie innovatieproject in Utrecht mogen testen met onze klanten. Het past binnen onze strategie als discounter om klanten in staat te stellen zo eenvoudig mogelijk hun boodschappen te doen. Uit onderzoek weten we dat onze klanten snelle en eenvoudige processen bij de kassa’s waarderen. Ons testfiliaal in Utrecht past daar perfect bij.’

Technologie

Het door Trigo Vision Ltd. ontwikkelde systeem maakt gebruik van intelligente camera’s en sensoren in de schappen. Met deze geavanceerde technologie worden enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken gevolgd. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht


Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht



Aldi maakt betalen bij Aldi Shop & Go eenvoudiger

Supermarkt – Klanten kunnen bij de kassaloze ALDI Shop & Go in Utrecht voortaan nog eenvoudiger hun boodschappen doen en betalen. Was voorheen de ALDI Shop & Go app nodig om binnen te komen en de boodschappen te betalen, nu kunnen klanten gewoon de winkel binnenlopen en kiezen welke digitale betaalmethode de voorkeur heeft.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid