Klepper & Klepper introduceert drop met échte koffie


Klepper & Klepper is een familiebedrijf met Willem Klepper en zoon Huub. Hier op de foto met bedenkster Kim, die de dropsmaak instuurde

Introductie – Een oproep welke nieuwe dropsmaak het merk Klepper & Klepper zou moeten maken, leidde tot tienduizend inzendingen. Na proeven en testen werd het uiteindelijk drop met koffiesmaak, maar dan wel met echte koffie. Want dat er met echte producten wordt gewerkt. zijn de gebruikers van Klepper & Klepper gewend.

Klepper & Klepper kwam in maart vorig jaar op het idee om niet zelf een nieuwe dropsmaak te bedenken, maar dat aan het publiek te vragen. De bedenker van de winnende smaak zou zijn of haar naam vereeuwigd zien op de verpakking en een jaar lang gratis drop winnen. Kaasdrop, bierdrop, stroopwafeldrop of broodje carpacciodrop werden als smaaksuggesties ingezonden. “De ingestuurde smaken waren niet allemaal even bruikbaar, maar er zaten toch serieuze kanshebbers bij”, aldus Huub Klepper.

Koffie met drop

Uiteindelijk besluit het team aan de slag te gaan met de smaak koffie, ingestuurd door maar liefst 283 mensen. Maar het maken van drop met echte koffiesmaak was nog niet zo eenvouding. Vooral niet omdat koffie niet mag worden toegevoegd aan drop. Maar door eerst koffie te brouwen van duurzame koffiebonen en deze daarna direct te verpakken en in te vriezen, zodat de koffie later in de dropjes kon worden verwerkt, werd een manier bedacht die wel is toegestaan. Het resultaat is een dropje met echte koffiesmaak, die zich de ‘beste drop ooit’ kan noemen. Want dat is wat het merk Klepper & Klepper altijd met een knipoog roept over het eigen merk: De Beste Drop Ooit.

Bron: Klepper & Klepper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid