Leen Menken gaat fulfilment en logistiek voor Bonduelle verzorgen
Logistiek – Bonduelle besteedt haar volledige fulfilment en logistiek voor de Benelux uit aan Leen Menken Foodservice Logistics. De logistieke dienstverlener gaat zowel de diepvriesopslag, -orderpicking als -transport voor het groentemerk verzorgen.
De bestellingen zijn voor alle groothandelaren en retailers in Nederland en België. Algemeen Directeur bij Leen Menken, Lucas Roskam: ”Met deze samenwerking zet Leen Menken een stevige stap in haar ambitie om een duurzame leverancier te zijn van diepvriesproducten aan de foodservice en retail.” Leen Menken organiseert de activiteiten vanuit haar geconditioneerde distributiecentrum in Zoetermeer. Praktisch onderscheidt Leen Menken zich in kwaliteit, volgbaarheid van de goederen (Track & Trace) en het transport aanbod. Het bedrijf beschikt over een vrachtwagennetwerk waarmee pallets geconditioneerd bezorgd worden. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid voor het bezorgen van pakketten (ook actief geconditioneerd) middels een busjesnetwerk. Deze totale combinatie van diepvries opslag, orderpicking, pallet – en pakkettransport is volgens Leen Menken uniek in Nederland.
Duurzame samenwerking
Supply Chain Director Northern Europe Anne van der Poel van Bonduelle over de samenwerking met Leen Menken: “Hun team is erg benaderbaar, meedenkend en professioneel. Dat geeft ons alle vertrouwen voor deze samenwerking”. Waar beiden een langdurige samenwerking belangrijk vinden, is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Allebei de bedrijven hechten waarde aan het sustainability model van bcorp. De ambitie van Leen Menken om in 2030 CO2 neutraal te zijn sluit goed aan bij de intenties van Bonduelle. Om dit doel te behalen maakt Leen Menken onder andere de impact van de leveringen per pallet transparant. Met deze informatie kan gerichter worden gestuurd om zo de CO2 impact te verminderen.
Bron: Leen Menken/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CBL positief over koopkrachtfocus in Miljoenennota
Politiek - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) reageert positief op de koopkrachtfocus in de Miljoenennota 2026, die dinsdag tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd door het demissionaire kabinet-Schoof. Tegelijkertijd benadrukt het CBL dat het tijd is voor concrete maatregelen om de lastendruk voor ondernemers te verlagen.
Lees berichtSligro kiest BrightGreen als partner voor duurzaamheidsinzicht
Groothandel - Duurzaamheid schuift steeds hoger op de agenda binnen de horeca. Sligro Food Group speelt daarop in met een nieuwe samenwerking met BrightGreen, een onafhankelijke specialist in duurzaamheids- en gezondheidsdata.
Lees berichtVoedselverspilling in supermarkten stabiliseert
Voedselverspilling - Voor het eerst sinds 2018 is de voedselverspilling in Nederlandse supermarkten niet verder gedaald. De verspilling bleef in 2024 vrijwel gelijk, van 0,92% van het totale inkoopvolume tegenover 0,89% in 2023.
Lees berichtMidden Nederland Hallen pakt voedselverspilling aan met Orbisk
Voedselverspilling - Midden Nederland Hallen in Barneveld zet sinds maart de slimme weegschaal van Orbisk in om voedselverspilling in het Theaterrestaurant actief terug te dringen. Het systeem registreert welke reststromen uit de keuken en van borden komen.
Lees berichtAnne&Max opent deuren van tweede vestiging in Arnhem
Formulenieuws – De ondernemers Michiel Ausems (51) en Nannique Spiek (23) hebben maandag 5 mei de deuren van een nieuwe Anne&Max in Arnhem geopend. De vestiging in de Steenstraat is de tweede Anne&Max in Arnhem.
Lees berichtNieuwe koers La Place gericht op jongeren en duurzaamheid
Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe koers ingezet. Die nieuwe koers is gericht op een jongere doelgroep, maar kent ook ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo wil het bedrijf tot 2027 50% minder voedselverspilling en 80% plant-based ingrediënten realiseren.
Lees bericht