Leffe doneert 1.100 Michelin-ster maaltijden aan zorgverleners


Actie – Het biermerk Leffe doneert 1.100 maaltijden van sterrenchefs Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi aan 4 ziekenhuizen in Nederland, België en Frankrijk.  Brouwer AB InBev van Leffe wil op die manier de zorgverleners tijdens kerst een hart onder de riem steken.

Het past ook bij de historie van het abdijbier om het zorgpersoneel te bedanken, laat de brouwer weten. Naast de maaltijden geeft de brouwer ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier Leffe 0,0% en Leffe glazen weg aan het zorgpersoneel waarop een boodschap van dankbaarheid staat.

Sinds de start van de COVID-19 crisis is de druk op de zorgverleners hoog. Dit zal ook tijdens de kerstperiode het geval zijn. Om te laten zien dat dit wordt gewaardeerd, zette Leffe de actie op. De maaltijden bestaan uit verschillende kant-en-klaargerechten. In Nederland Limburgse gehaktballetjes – en een vegetarische variant daarvan – gemaakt met Leffe 0.0%. Deze lunchmaaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant (Centre Hospitalier Dinant op 18 december), Antwerpen (ZNA Jan Palfijn op 21 december), Valenciennes (Centre Hospitalier Valenciennes op 22 december 2020) en Rotterdam (Maasstad Ziekenhuis op 23 december). Sterrenchef Hans van Wolde bereidt de 275 maaltijden voor het personeel van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Gepersonaliseerde glazen

Naast de donatie van maaltijden aan 4 ziekenhuizen, schenkt Leffe ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier en 11.000 gepersonaliseerde Leffe glazen aan 147 ziekenhuizen en zorgeninstellingen in Nederland, België en Frankrijk. “Net als in de eerste COVID-19 golf hebben we contact opgenomen met verscheidene ziekenhuizen en zorginstellingen. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode ruim 28.000 flesjes Leffe 0,0% doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverleners zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met een boodschap van dankbaarheid in gegraveerd,” aldus Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev.

Bron: AB InBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ID&T verruilt na 20 jaar Heineken voor AB Inbev

Festival - Bezoekers van de festivals Mysteryland, Defqon.1, en Awakenings drinken voortaan geen producten meer van Heineken, maar van AB InBev. Na 20 jaar heeft festivalorganisator ID&T Groep de samenwerking met Heineken beëindigd en stapt de organisator over op de biermerken Bud en Corona.

Lees bericht


Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht

The Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport

Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.

Lees bericht

In 150 jarig bestaan heeft Heineken-bier veel namen gehad

Jubileum – Heineken-bier bestaat 150 jaar en heeft in die tijd heel wat namen gekend. Sommige namen waren ontleend aan een commercial, maar ook de creativiteit van de bierfans speelden een rol bij de totstandkoming van de bijnamen. ‘Biertje?, ‘Goudgele Rakker’, ‘Pilske, of ‘Koude Kletser’, zijn enkele van die namen en die komen nu allemaal op de verpakking te staan.

Lees bericht


Jasper Kessels nieuwe Directeur Horeca AB InBev

Benoeming - Jasper Kessels (36) is per 1 april de nieuwe Directeur Horeca van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Michele van Spilbeeck op, die na ruim 4 jaar in het Nederlandse horecateam in een andere rol zal starten bij de internationale brouwer.

Lees bericht

AB InBev lanceert alcoholvrije Corona Cero

Introductie - AB InBev, 's werelds grootste brouwerij, kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid