Leffe doneert 1.100 Michelin-ster maaltijden aan zorgverleners


Actie – Het biermerk Leffe doneert 1.100 maaltijden van sterrenchefs Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi aan 4 ziekenhuizen in Nederland, België en Frankrijk.  Brouwer AB InBev van Leffe wil op die manier de zorgverleners tijdens kerst een hart onder de riem steken.

Het past ook bij de historie van het abdijbier om het zorgpersoneel te bedanken, laat de brouwer weten. Naast de maaltijden geeft de brouwer ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier Leffe 0,0% en Leffe glazen weg aan het zorgpersoneel waarop een boodschap van dankbaarheid staat.

Sinds de start van de COVID-19 crisis is de druk op de zorgverleners hoog. Dit zal ook tijdens de kerstperiode het geval zijn. Om te laten zien dat dit wordt gewaardeerd, zette Leffe de actie op. De maaltijden bestaan uit verschillende kant-en-klaargerechten. In Nederland Limburgse gehaktballetjes – en een vegetarische variant daarvan – gemaakt met Leffe 0.0%. Deze lunchmaaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant (Centre Hospitalier Dinant op 18 december), Antwerpen (ZNA Jan Palfijn op 21 december), Valenciennes (Centre Hospitalier Valenciennes op 22 december 2020) en Rotterdam (Maasstad Ziekenhuis op 23 december). Sterrenchef Hans van Wolde bereidt de 275 maaltijden voor het personeel van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Gepersonaliseerde glazen

Naast de donatie van maaltijden aan 4 ziekenhuizen, schenkt Leffe ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier en 11.000 gepersonaliseerde Leffe glazen aan 147 ziekenhuizen en zorgeninstellingen in Nederland, België en Frankrijk. “Net als in de eerste COVID-19 golf hebben we contact opgenomen met verscheidene ziekenhuizen en zorginstellingen. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode ruim 28.000 flesjes Leffe 0,0% doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverleners zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met een boodschap van dankbaarheid in gegraveerd,” aldus Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev.

Bron: AB InBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AB InBev lanceert alcoholvrije Corona Cero

Introductie - AB InBev, 's werelds grootste brouwerij, kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees berichtNieuwe Bud-campagne toont duurzaamheid biermerk

Campagne – Bud lanceert een nieuwe tv-commercial die benadrukt dat elk blikje, flesje en fust van Bud in Nederland wordt gebrouwen met honderd procent hernieuwbare elektriciteit. Het biermerk wil met de campagne de nieuwe duurzame keuze met haar consumenten vieren.

Lees bericht

Volledig verbouwde Sligro Arnhem heropent 15 maart

Groothandel Dinsdag 15 maart wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Arnhem heropend. De opening wordt verricht door Angelique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Raymond Clements (vestigingsdirecteur Sligro Arnhem).

Lees berichtAB InBev wil in 2028 in Europa CO2-neutraal zijn

Brouwerijen - AB InBev wil in 2028 haar vijf grootste brouwerijen in Europa naar ‘Net Zero’ brengen. Dit zou een jaarlijkse reductie betekenen van 110.740 ton CO2, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 35.000 personenauto’s. Deze Europese aankondiging is onderdeel van de ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele waardeketen ‘Net Zero’ te realiseren.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid