Lekkerland toont veel shopoplossingen op UNITI expo


Tal van oplossingen voor Smart shopping liet Lekkerland zien op de UNITi expo in Stuttgart

Vakbeurzen - Op de UNITI expo in Stuttgart, een toonaangevende beurs op het gebied van tankstations, demonstreerde het Duitse Lekkerland tal van technische shopoplossingen. Als onderdeel van REWE is Lekkerland al langer bezig met het ontwikkelen van technische en onbemande shopoplossingen, die antwoorden geven op een toekomst waarin veiligheid, shopgemak en gebrek aan arbeidskrachten belangrijke thema’s zijn. Toch vergeet Lekkerland de bakery niet, de basis van vrijwel elk tankstation.

Op UNITI expo liet Lekkerland verschillende shopoplossingen zien in samenwerking met partner Reckon.ai. Dit hard- en softwarebedrijf bedenkt retailoplossingen die al op tal van locaties in samenwerking met retailers al zijn neergezet. Zo heeft het bedrijf in België een Smart Fridge neergezet bij een vestiging van Carrefour voor tweedehandsspellen, maar plaatst het ook in samenwerking met REWE del bemande, maar ook onbemande shops in binnensteden, maar ook in buitenwijken.

Smart Fridges

Smart Fridges liet Lekkerland ook zien op de beurs in Stuttgart. Het bedrijf ziet namelijk dat de buitenhuisconsuptie stijgt, maar dat de consument ook gevoelig blijft voor prijs. Sterker nog: de consument is door de hoge inflatie zelfs prijsgevoelig dan voorheen. In combinatie met gebrek aan personeel en stijgende kosten, is het voor gemakswinkels, zoals tankstations, noodzakelijk technische oplossingen te vinden, die het retailer efficiënter en goedkoper maken. “Wij willen tankstations ondersteunen om op de korte en lange termijn succesvol te zijn”, zegt Philipp Pauly, Senior Vice President Energy Stations & Convenience Stores bij Lekkerland dan ook over de deelname van het bedrijf aan UNITI expo.

Onbemand

In Duitsland worden momenteel veel onbemande winkels geopend op verschillende locaties. Veel van die onbemande locaties worden door moederbedrijf REWE geopend. Lekkerland liet twee voorbeelden zien op de beurs als mogelijke oplossing voor de tankstations. De Smart Fridges, zoals aangegeven. Deze ‘slimme koelkasten’ herkennen automatisch welke producten consumenten hebben afgenomen en trekken automatisch het bijbehorende bedrag af van een betaalmiddel dat de klanten eerder hebben gescand. Samen met de andere automaten voor hardwaren, belegde broodjes en frisdranken die Lekkerland aanbiedt, geeft deze oplossing tankstations de mogelijkheid om hun winkelaanbod aan te vullen met een onbemande verkoopruimte. Het voordeel volgens Lekkerland: “Als deze ruimte kan worden gescheiden van de ‘klassieke winkel’, kunnen retailers daar ‘s avonds producten zoals verse broodjes, koffie en frisdranken verkopen, zonder verkooppersoneel”. En bij een hybride aanpak kunnen overdag zowel de winkel met verkooppersoneel als de onbemande ruimte geopend zijn.

Smart BOX

Als tweede oplossing presenteerde Lekkerland op UNITI expo de Smart BOX, een onbemande winkel. Na het scannen van een betaalmiddel halen klanten de gewenste producten uit de schappen en koelkasten. Camera's registreren welke artikelen zijn geselecteerd en brengen automatisch de gescande betaalmethode in rekening. Klanten kunnen de winkel verlaten zonder actief te hoeven betalen. De klanten ontvangen via sms een ontvangstbewijs van de aankoop. Met dit type winkel experimenteert Aldi in Nederland ook in Utrecht.

Fresh + Tasty

Verder toonde Lekkerland voor de tankstation- en gemaksondernemers nog koffieconcepten aan voor zelfbediening – zelfs als semi-barista – en  presentaties voor gebak of snacks in zelfbedieningsmeubilair die zorgen voor een betere cross-selling. Koffie maakt samen met de bakery een belangrijk onderdeel uit van de basis van de gemakswinkel. Ook met de verder ontwikkeling van de bakery is Lekkerland volop bezig. Lekkerland doet dat in Duitsland met het programma Fresh + Tasty. Een programma dat op basis van data er voor zorgt dat op locaties het juiste assortiment op het juiste moment wordt aangeboden. Daarnaast wordt gekeken op welke manier op een locatie de werkwijze het meest efficiënt kan worden ingericht. Fresh + Tasty moet het voor tankstationondernemers gemakkelijk maken om een ​​aantrekkelijk foodservicebedrijf te runnen – ook gezien de uitdaging waarmee veel stations kampen bij het vinden en behouden van geschikt personeel.

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

De Smart Fridges Foto's: Lekkerland
Beursstand van Lekkerland Foto's: Lekkerland

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Beta wordt Drive: dé brancheclub voor retail langs de weg

Tankstations - Belangenverenging Energie- en Tankstations (BETA) heet vanaf dinsdag 12 juni Drive, de retail infrastructuur vol energie. Dat laat de belangenvereniging weten op de eigen website, die ook volledig in de nieuwe look-and-feel van Drive is te zien. De belangenvereniging heeft tot de transformatie besloten tijdens de algemene ledenvergadering op landgoed Oranjerie Hydepark in Doorn.

Lees berichtCOFFEELAB in Breda sluit de deuren

Formulenieuws – De vestiging van COFFEELAB in Breda is per 1 mei dicht. Hoewel eigenaar Hanex Hospitality Group (HHG) de stap betreurt, wordt de sluiting wel gezien als een kans om voor nieuwe mogelijkheden en verdere groei.

Lees bericht
TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid