Marit van Egmond Foodmanager van het Jaar 2022


Marit van Egomd, CEO van Albert Heijn, is gekozen tot eerste vrouwelijke Foodmanager van het Jaar / Foto bij: FoodPersonality

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres (NFC) in het Scheveningse Kurhaus is Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, gekozen tot Foodmanager van het Jaar. Marit van Egmond is de eerste vrouw die de titel mag dragen. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Foodmanager van het Jaar wordt uitgeroepen.

De jury motiveerde de keuze voor Van Egmond als volgt: “Marit van Egmond heeft een lange en bijzondere staat van dienst bij Albert Heijn. Kijken we nu terug – vanaf het moment waarop zij stopte als algemeen directeur van Gall & Gall en weer terugkeerde naar Albert Heijn – dan zien we een bijzondere vernieuwingsdrang, eerst in haar rol als verantwoordelijke voor het versassortiment, vervolgens in haar rol van commercieel directeur en sinds 2019 in haar rol van ceo.”

Joost Manassen, voorzitter van de raad van advies van het Nationaal Food Congres, sprak de nieuwbakken Foodmanager van het Jaar toe met de woorden: “Met Marit van Egmond als boegbeeld heeft Albert Heijn zich tot een marktleider ontwikkeld die de evenwichtskunst tussen duurzaam en prijsattractief en tussen online en offline tot in de puntjes beheerst.” Ton van Veen, Foodmanager van het Jaar 2021 en tijdelijk bestuurder van Jumbo, reikte de award uit.

De FoodManager van het Jaar wordt gekozen in drie beoordelingsronden. De raad van advies van het Nationaal Food Congres (het evenement waarop de bekendmaking plaatsvindt) stelt een ‘shortlist’ samen of kiest één kandidaat. Vervolgens buigt een andere jury zich over deze shortlist/kandidatuur, namelijk de vijf laatste gekozen FoodManagers van het Jaar, voor zover zij in de gelegenheid zijn. Dit jaar zijn dat (met daarbij de functies die zij op dit moment vervullen):

• Erik Bras, ceo Signature Foods

• Leo Linders, lid raad van commissarissen Jan Linders Supermarkten

• Laurens Sloot, algemeen directeur EFMI Business School

• Ton van Veen, gedelegeerd commissaris Kon. Jumbo Food Groep

• hieraan is Joost Manassen toegevoegd, voorzitter van de raad van advies van het Nationaal Food Congres .

De verkiezing van de FoodManager van het Jaar is een initiatief van FoodPersonality, mediaplatform voor de levensmiddelensector.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht




Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht

AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid