Max&Bien en Petit Veganne winnaars eerste Vegan Cheese Awards


De winnaars van de Vegan Cheese Awards 2020

Verkiezing - De Amsterdamse vegan kaasmaker Max&Bien won met hun blauwader kaas de publieksprijs van de ProVeg Vegan Cheese Awards 2020. De Petit Lorrain, een vegan brie van Petit Veganne uit Frankrijk, was favoriet bij de jury. De awards werden uitgereikt tijdens de zesde editie van VeggieWorld in Utrecht.

ProVeg Nederland reikte de Vegan Cheese Awards uit, omdat de stichting een snelle ontwikkeling ziet op het gebied van vegan kazen. Op VeggieWorld was een record aantal vegan kaasmakers aanwezig. "Veganistische kazen benaderen inmiddels de smaak van kaasjes op basis van zuivel. We verwachten dat vegan kaas na plantaardige melk en vleesvervangers voor de volgende grote doorbraak op plantaardig gebied gaat zorgen," aldus Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

Bron: ProVeg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alcoholaanbod steeds vaker vegan

Verduurzamen – Wijn, bier en sterke drank zijn steeds vaker vegan, hoewel dat niet altijd wordt vermeld op het etiket op de fles . Volgens ProVeg is bij het grote publiek ook vaak niet bekend dat alcoholische dranken niet altijd vegan zijn. Dierlijke producten worden vooral ingezet om de drank te filteren.

Lees bericht


Bruisend vegan beurs VeggieWorld trekt veel aanhangers

Beurzen - De doelstelling van de organisatie om het recordaantal van 10.000 bezoekers te trekken, werd met 9.000 net niet gehaald, maar druk was het wel op VeggieWorld, de grootste Europese beurs voor de vegan lifestyle. De tweedaagse beurs, die werd gehouden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, bood tal van activiteiten en workshops met topsporters en chefs. En er was de aftrap...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid