Max&Bien lanceert nieuwe plantaardige ‘Gouda-stijl’ kaaslijn


Maxine Agyema (l) en Jobien Groen (r) met de nieuwe Max&Bien; productlijn

Introductie - De plantaardige kaasmakerij uit Amsterdam, Max&Bien, lanceert een vernieuwde plantaardige kaaslijn en een nieuwe smaak: ‘Tomaat & Olijf’. Bovendien is door de overstap op lokale ingrediënten de kaas duurzamer geworden.

Het assortiment bestaat nu uit 3 smaken: ‘Truffel’, ‘Kruiden & Knoflook’ en de nieuwe smaak ‘Tomaat & Olijf’. “Deze nieuwe smaak met zongerijpte tomaten en milde olijven zorgt voor een ware Mediterrane smaakexplosie”, laat medeoprichter en culinair chef Maxine Agyeman weten. Behalve de nieuwe smaak, is óók de structuur smeuïger en fijner gemaakt.

Innovatief én duurzaam

Max&Bien lanceerde als eerste ter wereld plantaardige Gouda-stijl kaaswielen, en is dagelijks gefocust op ontwikkelingen binnen de zeer traditionele kaaswereld. Door te werken met mooie plantaardige ingrediënten, en toevoegingen als tomaat, olijf en Provençaalse kruiden, creëert Max&Bien nieuwe alternatieven voor de borrelplank. “We willen mensen inspireren om vaker plantaardig te eten en creëren daarom kaasalternatieven voor de borrelplank,” aldus medeoprichter Jobien Groen. Aan alle smaken is ook vitamine B12 toegevoegd voor extra voedingswaarde. Deze vitamine ontbreekt binnen een volledig plantaardig voedingspatroon.

Vegan in Duitsland

In Nederland groeit de vraag naar vegan producten fors, maar Duitsland spant de kroon, volgens Max&Bien. Bij onze oostelijke buren koopt inmiddels 1 op de 3 gezinnen veganistische producten. Ook de plantaardige kaaslijn van Max&Bien valt hier in de smaak. Zo wordt deze week het volledige assortiment bij Bela Familia en Edeka (regio Minden) geintroduceerd en volgen na de regio Minden binnenkort meer regio’s.

Bron: Max&Bien/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht


Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht

Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid