McCain komt met nieuwe aardappelsoort: Truffel Gratin


Introductie - McCain Foodservice introduceert dit najaar een nieuw aardappelproduct. Het gaat om een kwalitatief hoogwaardige Truffel Gratin.

Afnemers kunnen met het nieuwe product een premium product op tafel zetten, zonder al te veel extra werk. Juist in coronaperiode zoeken ondernemers naar mogelijkheden om met minder inzet van mensen en middelen toch de gasten te verrassen. McCain ontwikkelde daarvoor de Truffel Gratin, een premiumgerecht met echte truffel en gemakkelijk te bereiden.

Kosten besparing bij de horeca heeft er voor gezorgd dat gekeken is naar lagere personeelsbezetting, maar ook naar minder handelingen per gerecht. Producten die meer convenience geven in de keuken dragen bij aan en efficiëntere logistiek in de keuken. De McCain Truffel Gratin, die al is gegaard en alleen nog hoeft te worden geportioneerd en afgebakken in een oven, past in die efficientere aanpak.

McCain Foods bouwt met de introductie van deze Truffel Gratin verder op het succes van de Gratin Dauphinois. Bovendien is de smaak ‘truffel’ meer en meer in trek. De Truffel Gratin van McCain is gemaakt met stukjes echte zomertruffel, in plaats van het toevoegen van kunstmatige truffel smaakstoffen. Het gebruik van echte truffelstukjes maakt het product uniek op de Nederlandse markt, volgens McCain.

De gekoelde McCain Truffel Gratin is verpakt in zakken van 2 kg en in ieder geval tot en met januari 2021 beschikbaar.

Bron: McCain/@FoodClicks

McCain Foods zet in op regeneratieve aardappelteelt

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McCain maakt goede start met regeneratieve landbouw

Duurzaam – Het vorig jaar gelanceerde programma voor regeneratieve landbouw van McCain in Nederland is boven verwachting uit de startblokken gekomen. Reden voor McCain om in 2024 de omvang van het programma verdubbelen. Onderdeel van di transitieproject is een samenwerking met de Rabobank voor het verstrekken van een aantrekkelijke rentekorting voor apparatuur die nodig is voor regeneratieve landbouw.

Lees bericht


McCain Foods zet in op regeneratieve landbouw

Duurzaamheid - McCain Foods heeft een nieuw programma voor regeneratieve landbouw in Nederland gelanceerd. McCain, inclusief zusterbedrijf CêlaVíta, ondersteunt hiermee Nederlandse aardappeltelers in de transitie naar duurzamere landbouwpraktijken met technische, commerciële en financiële steun (dat laatste in samenwerking met Rabobank).

Lees bericht

McCain Foods neemt Scelta Products over

Overname - McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Lees bericht

Max Koeune nieuwe CEO McCain

Persoonlijk – Max Koeune wordt per 1 november de nieuwe CEO van McCain. De raad van bestuur van McCain Foods Limited heeft de benoeming van Koeune unaniem goedgekeurd. Koeune volgt Dirk Van de Put op, die na zeven jaar het bedrijf verliet als president om zijn carrière als CEO van Mondelēz International voort te zetten. Bron: McCain

Lees bericht


Bezorgen voor snackbars geen uitgemaakte zaak

Fastservice - Cafetaria-ondernemers worstelen met de vraag of ze wel of niet frites en snacks moeten gaan bezorgen. Hoewel met name pizzaketens zeer succesvol zijn met bezorging en de bezorgmarkt in Nederland fors groeit, is bezorgen van frites en snacks voor de snackbarbranche nog geen uitgemaakte zaak. Deze conclusie kan worden getrokken na ‘Sleutel voor Succes’, de door McCain, Hakvoort,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid