McDonald’s zet de McPlant in Nederland vast op het menu


De McPlant krijgt een vaste plek op het menu van McDonald's in Nederland

Formulenieuws – McDonald’s zet de plantaardige burger, de McPlant, vast op het menu. Dat heeft de hamburgerketen maandag bekend gemaakt na een succesvolle pilot vorig jaar. Vorige maand nog beëindigde McDonald’s de verkoop van de vegetarische variant in Amerika.

De McPlant is gemaakt in samenwerking met Beyond Meat en is gemaakt van producten zoals erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten. Vorig jaar stond de burger al tijdelijk op het menu in Nederland. De herintroductie sluit aan op de strategie van McDonald’s om het menu-aanbod voor gasten te verbreden door steeds meer plantaardige opties te bieden.

Sinds McDonald's in 2020 voor het eerst de McPlant lanceerde, verovert deze burger steeds meer markten met introducties in Zweden, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, de VS, het Verenigd Koningrijk en Ierland. Stijn Mentrop, Marketing Director bij McDonald’s Nederland: “We vinden het belangrijk om mee te bewegen met de voorkeur van onze gasten, die steeds meer variatie verwachten. Voor kip bieden we met onze Veggie producten al langere tijd lekkere alternatieven aan, en nu doen we hetzelfde voor rundvlees.”

In Amerika verliep de introductie van de vegetarische burger aanvankelijk goed, maar zakte de verkoop later in. Vorige maand besloot de hamburgergigant de verkoop in VS te stoppen.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame Happy Meal speeltjes bij McDonald’s

Formulenieuws - Gasten van McDonald’s kunnen bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. De speeltjes vormen  onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en zijn gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. De speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet.

Lees bericht


McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht


McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht


McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht

McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid