‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’


Proteïne drinks en bars worden steeds vaker aangeboden binnen het petrolkanaal

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Het sterk groeiende bedrijf XXL Nutrition van René van der Zel heeft al goede ervaringen opgedaan in een aantal tankstationshops van Comme Chez Nous in België met de voedingssupplementen en wil nu in Nederland uitbreiden bij tankstations. In navolging daarvan houdt ook De Haan Minerale Oliën op een aantal locaties een pilot met de energieproducten. Het assortiment bestaat niet alleen uit repen en drankjes, maar bevat een uitgebreid assortiment aan poeders en andere voedingssupplementen. Ook bij Shell deed het merk tijdens een voorsteldag voor nieuwe producten van de week mee met een pitch. Of dat tot een positief advies leidt voor opname is nog niet bekend.

Sporten zoaals fitness en padel zijn sterk groeiend en als gevolg daarvan neemt ook het aantal gebruikers van extra eiwitten toe voor sneller herstel of meer spieropbouw. Voor mensen langs de weg is de mogelijkheid om een proteïne shake of eiwit bar aan te schaffen veelal een logische plek. Reden ook voor groothandel Lekkerland om een aantal producten op te nemen, want ook zij zien dat de vraag bij zelfstandige tankstationondernemers toeneemt. Voor tankstationondernemers zelf is de relatief nieuwe categorie een goede aanvulling op het bestaande assortiment. Bovendien zorgt het aanbod van proteïneproducten er voor dat consumenten van en naar de sportschool vaker langskomen.

Bron: XXL Nutrition/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid