Meer dan 4000 horecazaken in half jaar dicht volgens KvK


Ondanks dat de horecalocaties een goede bezetting hebben staat de winstgevendheid onder druk

Horeca – Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zouden tussen begin januari en eind juni dit jaar 4.058 horecaondernemers hun bedrijf hebben beëindigd. Dat zijn er aanmerkelijk meer dan de 141 horecazaken die KvK meldt in de periodieke faillissementscijfers.

De sluitingscijfers zijn gedeeld met Nu.nl en vandaag gepubliceerd door de nieuwssite. Het aantal van 4.058 horeca dat de deuren heeft gesloten ligt zo’n 20 procent hoger dan het jaar er voor. Volgens een toelichting van KvK in het bericht zijn het ondernemers die zelf hun horeca-activiteiten beëindigen omdat zij geen winstgevende toekomst zien voor hun bedrijf. De stijgende kosten door hogere inkoopprijzen, energielasten en personeel zijn volgens die ondernemers niet meer door te belasten in de prijzen, waardoor de marges steeds verder onder druk komen te staan. Dit zorgt voor onvoldoende rendement om de zaken winstgevend te maken. Voor ondernemers vaak een reden niet het faillissement af te wachten maar zelf te besluiten het bedrijf te sluiten.

Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsToo Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees bericht


Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid