‘Meer vegan bestellingen bij Thuisbezorgd’


Thuisbezorgd zag het aantal vegan bestellingen de afgelopen twee jaar met 25 procent toenemen

Onderzoek – Maaltijdbestelsite Thuisbezorgd zag het aantal vegan bestellingen de afgelopen twee jaar met 25 procent groeien. Hoewel vegan op het totaal volume aan bestelde maaltijden nog beperkt is, spreekt Thuisbezorgd wel de verwachting uit dat vegan in 2023 definitief doorbreekt.

Dat wordt voornamelijk ingegeven door het feit dat uit eigen onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders (35%) aangeeft meer of volledig vegan te willen eten. Ondervraagd waren mensen naar wat hun goede voornemens waren voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek onder 1000 Nederlanders zou blijken dat 15 procent van de Nederlanders met goede voornemens het jaar daadwerkelijk is gestart met een volledig vegan eetpatroon.

Positief effect

Dat vegetarisch groeit in Nederland staat niet ter discussie, maar verhoudingsgewijs is het totale volume nog gering. Initiatieven als Veganuary en de Week Zonder Vlees hebben een positief effect op de eiwittransitie van dierlijk naar meer plantaardig. Ook de maatschappelijke discussies rondom CO2-uitstoot, gezondheid en diervriendelijkheid stimuleren vaker het vleesloos eten. Voor de meeste Nederlanders zijn hun eigen gezondheid (63%) en het welzijn van de dieren (63%) dan ook de belangrijkste redenen om meer vegan te eten. Deze redenen worden gevolgd door de wens om klimaatverandering te bestrijden (53%) en het geloof dat plantaardig eten een einde kan maken aan honger op de wereld (22%), zo blijkt uit het onderzoek van Thuisbezorgd.

Bewuste keuze

Thuisbezorgd laat op basis van de uitkomsten weten dat Nederlanders bij hun bestellingen vaker bewuste keuzes maken die een positief effect hebben op zowel hun gezondheid als het milieu. Flexitarische, vegetarische en vegan opties worden alsmaar populairder, zo laat de bezorgdienst in een toelichting weten. Restaurants zetten zich dan ook steeds vaker in voor plantaardige maaltijden en menu’s. Dit ziet Thuisbezorgd ook terug in de bestellingen.

Volhouden lastig

In het onderzoek van Thuisbezorgd.nl geeft het merendeel van de duizend ondervraagde Nederlanders (62%) aan goede voornemens te hebben voor 2023. Voor 30 procent start het jaar met vegetarisch eten en 15 procent begint 2023 dus met een volledig vegan dieet. Deze trend is internationaal terug te zien in de populariteit van ‘Veganuary’. Veganuary moedigt wereldwijd honderdduizenden mensen aan om het jaar te beginnen met een vegan eetpatroon.  Ook Thuisbezorgd ondersteunt dit initiatief jaarlijks. De bezorgdienst wil ondersteuning bieden aan de mensen die starten met meer plantaardig, maar het toch lastig vinden het vegan eten vol te houden. Daarom wil het de keuze voor plantaardige gerechten toegankelijker maken. Want de praktijk is dat meer dan één op de tien Nederlanders met goede voornemens aangeeft halverwege januari vaak al de handdoek in de ring te gooien. In veel landen spreken mensen daarom over ‘Quitters Day’. Dat is de tweede vrijdag van januari waarop mensen massaal hun goede voornemens opgeven.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht


Cateraar kan milieukosten verlagen door dierlijk eiwit te schrappen

Onderzoek - Broodbeleg zorgt binnen catering verreweg voor de hoogste milieukosten, vooral vanwege de dierlijke eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft gedaan bij cateraar Hutten en drie cateringlocaties. Belangrijk doel van het onderzoek was te kijken met welke voedingsproducten bedrijfsrestaurants hun assortiment het snelst kunnen verduurzamen. Het schrappen van dierlijk eiwit in het assortiment zorgt voor een aanzienlijke...

Lees bericht

Thuisbezorgd bekroont beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Nederlandse bestellers bij Thuisbezorgd hebben restaurant ‘Burgers & Frites’ uit Rotterdam verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. Dat werd gisteravond tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Thuisbezorgd.nl Awards in Zeist bekend gemaakt.

Lees bericht

HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees berichtInternorga zet samenwerking met ProVeg voort

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid