Mijlpaal van 2,5 miljard euro omzet bijna in zicht bij Sligro


Ook in België deed Sligro het goed met een omzetstijging van 46,3% in het vierde kwartaal van 2022

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group over 2022 bedroeg €2.483 miljoen, een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet in 2021 van €1.898 miljoen. Daarmee komt de mijlpaal van 2,5 miljard euro in zicht. Ook in het laatste kwartaal deed de groothandel uit Veghel het goed. Het wist de omzet met 26,8% ten opzichte van vorig jaar te verbeteren.

In het vierde kwartaal realiseerde Sligro in Nederland een omzet van 626 miljoen euro. Een toename van 24,9%. Met de activiteiten in België kwam daar nog eens 76 miljoen euro bij tot een gezamenlijke omzet van 702 miljoen euro. In België deed Sligro het in het vierde kwartaal het met een omzetverhoging van 46,3% helemaal goed. Voor beide landen geldt dat de omzet volledig autonoom waren.

Alleen de tabaksomzet daalde bij Sligro. De omzet in rookwaren bedroeg 7,9% van de totale omzet. In 2021 was dit nog 11,1%.

Omdat de COVID-periode van de afgelopen twee jaar fors van invloed is geweest op de omzetten, laat Sligro weten dat de omzet van de groep in vergelijking met het omzetniveau in 2022 vóór COVID 1% hoger lag. Voor het vierde kwartaal lag de omzet 7% hoger.

Net als veel andere partijen heeft ook Sligro te maken met hoge inflatiecijfers. De groothandel laat weten dat daar waar mogelijk deze worden gecompenseerd, maar dat er ook moet worden doorberekend in de prijs. ‘Dat prijseffect ligt cumulatief rond de 9,7%,’ aldus Sligro in de toelichting.

Op 2 februari 2023 vóór beurs publiceert Sligro Food Group de volledige jaarresultaten.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht

Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid